Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SIF Banat-Crişana s-au rupt de pluton cu un raliu de 13%

Acţiunile SIF Banat-Crişana s-au rupt de pluton cu un...

Autor: Roxana Pricop

22.05.2015, 00:04 946
Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) s-au desprins de restul SIF-urilor cu o creştere de aproape 13% de la înce­pu­tul anului, alimentată în principal de sen­timentul mai bun al investitorilor odată cu reluarea plăţii de dividende după o pauză de doi ani.

Mare parte din avansul câştigat în acest an se datorează evoluţiei din luna aprilie, când acţiunile SIF1 au raportat o creş­tere de 6%, care s-a adăugat la un plus de 7% marcat în primul trimestru. În luna mai, acţiunile SIF1 au stagnat. În şe­dinţa de ieri, investitorii au încheiat două tranzacţii de tip “deal” cu 3 mi­lioa­ne de acţiuni SIF1, în valoare cu­mu­lată de 4,4 milioane de lei.

Pachetul transferat re­pre­zintă 0,54% din capitalul SIF1.

Acţionarii SIF1 au aprobat în AGA din 29 aprilie distribuţia unui dividend brut de 0,1 lei/titlu, în cuantum total de 54,8 milioane de lei. Dividendele repre­zintă 40,8% din profitul net de anul trecut, în condiţiile în care în 2013 şi în 2014 societatea, condusă pe atunci de Dragoş Bîlteanu, nu a împărţit profitul cu acţionarii, ci l-a capitalizat.

Titlurile celorlalte patru SIF-uri au raportat evoluţii mixte în acest an. Pe locul secund în topul creşterilor se situează titlurile SIF Transilvania (SIF3) cu un plus de 9%, urmate de acţiunile SIF Oltenia (SIF5) cu un randament de 3%. Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) au scăzut cu 2% în acest an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO