Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SIF Moldova au scăzut cu 3% după ce ASF a respins consolidarea acţiunilor

Acţiunile SIF Moldova au scăzut cu 3% după ce ASF a...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2016, 00:00 358

Acţiunile SIF Moldova, emitent cu 804 mil. lei capitalizare, au scăzut în prima parte a zilei de ieri cu până la 3%, la 0,761 lei, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins miercuri prospectul întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii. 

Decizia de respingere este argumentată de ASF pe faptul că preţul oferit acţionarilor trebuie să fie unul serios şi echitabil, iar valoarea aprobată în cadrul AGEA a societăţii pentru a fi restituită acţionarilor care nu optează pentru întregirea aportului la capitalul social este valoarea nominală, istorică, neţinând cont de preţul de tranzacţionare al acţiunilor şi putând astfel afecta/prejudicia interesele legitime ale acţionarilor societăţii care nu optează pentru completarea aportului la capitalul social. SIF Moldova a solicitat pe 10 octombrie bursei suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor în perioada 11 octombrie - 13 octombrie 2016, cu posibilitatea prelungirii, în vederea aplicării procedurii de consolidare.

SIF intenţiona să aplice procedura de consolidare aprobată în adunarea generală extraordinară a acţionarilor din 25 aprilie, adică o majorare de 25 de ori a valorii nominale a acţiunii, la 2,50 lei/acţiune, de la 0,1 lei/acţiune. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO