Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Sphera Group, operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, au intrat luni în indicele FTSE Global Micro Cap

Acţiunile Sphera Group, operatorul în sistem de...

Autor: Cristina Bellu

21.03.2022, 10:57 343

Acţiunile Sphera Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România,  au intrat luni în indicele FTSE Global Micro Cap.

Includerea companiei a fost decisă de furnizorul global de indici in urma revizuirii trimestriale anunţată pe 18 februarie, şi validează Sphera ca jucător important pe piaţa de capital, care a reuşit să îndeplinească criterii exigente de lichiditate şi de performanţă.

“Decizia FTSE Russell de a include actiunile SFG in indicele pietelor emergente este o recunoastere a tuturor eforturilor pe care echipa noastra le-a depus in ultimii doi ani”, spune Calin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group.

Sphera Franchise Group a încheiat 2021 cu vânzări consolidate de peste 1 miliard lei, în creştere cu 41% faţă de anul 2020.

Compania va distribui, anul acesta dividende în valoare totală de 35 milioane lei din profitul nedistribuit al anului 2020, respectiv un dividend brut pe acţiune de 0,9021 lei.

La preţul de tranzacţionare de luni, randamentul unui dividend este de 5,8%, potrivit calculelor ZF.

Data ex-dividendului este 6 mai 2022, iar data plăţii este 30 mai 2022, arată datele transmise de companie.

Actiunile Sphera Franchise Group au debutat la Bursa in noiembrie 2017, in urma unei oferte de 285 milioane lei.

Promovarea Romaniei de catre FTSE Russell, in 21 septembrie 2020, in randul Pietelor Emergente a deschis pentru piata de capital calea catre un univers investitional mult mai larg, iar odata cu cresterea numarului de investitori este mai mare si cererea pentru activele listate la BVB.

La finalul sedintei bursiere de vineri, 18 februarie 2022, capitalizarea tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti era de 247 miliarde lei (50 miliarde euro), cu 64% peste nivelul din 18 septembrie 2020, anterior promovarii efective la statutul de Piata Emergenta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO