Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori de la Viena a inclus acţiunile TeraPlast în indicele CECE MID CAP. CEO: Reprezentăm piaţa de capital românească atât în indicii FTSE Russell, cât şi în indicii regionali

Bursa de Valori de la Viena a inclus acţiunile TeraPlast...

Autor: Tibi Oprea

28.09.2021, 17:28 1024

Acţiunile TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena în indicele CECE MID CAP, parte din familia de indici regionali CECExt (CECE Extended Index), începând cu luna septembrie 2021. În acest fel, vizibilitatea acţiunii TeraPlast creşte la nivel regional, potrivit unui raport publicat de producătorul de materiale de construcţii la BVB.

CECE MID CAP este un indice ponderat în funcţie de capitalizare şi este alcătuit din cele mai lichide acţiuni ale companiilor relevante tranzacţionate pe pieţele din regiunea Europei de Est, de Sud şi Centrală, care îndeplinesc criteriile indicilor mid-cap ai Bursei de Valori din Viena.

„Creşterea vizibilităţii TeraPlast în peisajul internaţional sporeşte încrederea investitorilor în lichiditatea, dimensiunea şi perspectivele companiei. Reprezentăm piaţa de capital românească atât în indicii FTSE Russell, cât şi în indici regionali, cum este cel de faţă. Această poziţie ne onorează şi ne arată că investitorii rezonează cu strategia de dezvoltare a companiei, precum şi cu performanţele şi lichiditatea înregistrate de-a lungul timpului de către compania noastră”, a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

În prezent, capitalizarea indexului CECE MID CAP este de 14,3 miliarde de euro, acesta fiind compus din 25 de emitenţi din regiune. Structura indicelui este revizuită anual de către un comitet de indici dedicat.

Acţiunile TeraPlast sunt incluse tot din luna septembrie 2021 şi în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în urma promovării din indicii Micro Cap şi Total Cap din care făceau parte din luna septembrie 2020.

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2021, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell.

În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relaţia cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obţinut nota maximă, 10, pentru al doilea an consecutiv.

TeraPlast este evaluată de investitorii de la bursă la peste 2,4 mld. lei capitalizare, după ce acţiunile TRP s-au apreciat cu 236,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 506 mil. lei, arată datele BVB.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Pentru S1/2021, TeraPlast a raportat o creştere de 71% a profitului net faţă de S1/2020, la 28,6 milioane de lei, excluzând aici impactul vânzării diviziei Steel şi a liniei de business de profile de tâmplărie. Între timp, cifra de afaceri a crescut în prima jumătate a anului cu 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2020 şi a ajuns la 272,9 milioane de lei, potrivit datelor din raportul semestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO