Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Tesla cresc cu 6% la Bursa din Frankfurt după ce analiştii ridică ţinta de preţ: compania ajunge la o valoare de piaţă de 85,2 miliarde euro

Acţiunile Tesla cresc cu 6% la Bursa din Frankfurt după...

Autor: Tibi Oprea

15.01.2020, 12:00 372

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla (simbol bursier – TSLA) s-au apreciat marţi cu până la 6% pe Bursa de la Frankfurt după ce analiştii au ridicat ţinta de preţ a acţiunilor şi în contextul unor semnale pozitive în sectorul automobilelor electrice.

În şedinţa precedentă, acţiunile TSLA au înregistrat la Frankfurt un avans de 8%. Analistul Colin Rusch de la banca multinaţională Oppenheimer & Co. a ridicat ţinta de preţ de la 385 dolari la 612 dolari pe acţiune, motivând această mişcare cu faptul că după mai multe poticniri iniţiale, Tesla a „ajuns la un nivel critic suficient pentru a susţine un flux de numerar liber şi pozitiv”.

Creşterea preţului acţiunilor a fost susţinută şi de ştirile conform cărora guvernul chinez, piaţă de care productivitatea companiei depinde în mare măsură, a semnalat că nu va continua să reducă subvenţiile în acelaşi ritm ca anul trecut. În şedinţa de tranzacţionare de luni, acţiunile TSLA au închis pe Wall Street în creştere cu 9,7%, depăşind în premieră pragul de 500 de dolari pe acţiune.

De altfel, faţă de începutul şi jumătatea lunii octombrie a anului trecut, preţul acţiunilor Tesla s-a dublat. De la începutul anului 2019, acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 57,7% pe Nasdaq, piaţa americană a companiilor din tehnologie, în timp ce la Frankfurt au un avans de 66% în aceeaşi perioadă. Emitentul a ajuns la 85,2 miliarde euro capitalizare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO