Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica, avans de peste 4% joi la Bursă după ce a primit din partea Moody’s ratingul Baa3, perspectivă stabilă

Transelectrica, avans de peste 4% joi la Bursă după ce...

Autor: Tibi Oprea

21.10.2021, 15:58 310

Acţiunile Transelectrica (simbol bursier TEL), monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, se apreciau cu 4,17% joi la ora 15.45, pe fondul unor tranzacţii de 500.000 de lei, în cea mai bună şedinţă din ultimele cel puţin şase luni din punctul de vedere al dinamicii.

Creşterea vine după ce compania de stat a anunţat la BVB cu o zi în urmă că Agenţia Internaţională de Rating Moody’s Investors Service a atribuit, în data de 19 octombrie 2021, un nou rating pe termen lung Companiei, respectiv Baa3. Perspectiva a fost schimbată de la pozitiv la stabil, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Totodată, acţionarii au aprobat joi rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 şi modificarea Programului de investiţii stabilit pentru exerciţiul financiar 2021 şi a estimărilor pentru anii 2022 şi 2023.

În acelaşi timp, a fost aprobată prelungirea duratei mandatelor unor membri provizorii cu două luni de la data expirării, adică 22 octombrie 2021, respectiv Marius Vasile Morariu, Mihaela Popescu, Adina Loredana Dogaru-Tulica, Claudiu Constantin Năstasă, Victor Florin Dumitriu şi Adrian Nicolae Blăjan.

Transelectrica are 1,8 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,7% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului. Acţiunile TEL înregistrează o scădere de 2,34% de la începutul anului, pe un rulaj de 65 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO