Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Transgaz ating maximele anului după ce statul român cere dividende mai mari cu 30%

Acţiunile Transgaz ating maximele anului după ce statul...

Autor: Roxana Pricop, Cristian Hostiuc

11.04.2016, 00:06 1039
Titlurile transportatorului naţional de gaze Transgaz Mediaş (TGN) s-au apreciat cu peste 2% în şedinţa de vineri, până la o cotaţie 284 lei/uni­tate, maximul anului, investitorii reac­ţionând la solicitarea statului român, principalul acţionar al companiei, de a majora cu 30% dividendele cuvenite pentru anul în curs.
 
Joi seară, Transgaz a anunţat că Ministerul Eco­nomiei, acţionar cu 58,5% din capital, a pro­pus modificarea dividendului pentru anul în curs la 27,61 lei/acţiune, suma totală urcând astfel la 325 milioane de lei, reprezentând 65% din profitul net atribuibil raportat de companie în 2015.
 
Propunerea de dividend venită din partea ministerului este cu 30% mai mare decât dividendele propuse de administratorii societăţii. Mai exact, conducerea Transgaz a propus un dividend brut de 21,24 lei/acţiune, echivalent unei sume totale brute de circa 250 milioane de lei. Astfel, noua propunere de dividende este cu 75 milioane de lei mai generoasă. Statul va încasa dividende de 188 milioane de lei de la Transgaz, cu circa 43 milioane de lei mai mult decât în propunerea de dividend făcută inţial de con­ducerea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO