Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Transgaz, la maximul ultimilor trei ani

Acţiunile Transgaz, la maximul ultimilor trei ani

Autor: Roxana Pricop

23.09.2014, 00:05 1187

Acţiunile transportatorului naţional de gaze Transgaz (simbol bursier TGN) au crescut puternic în şedinţa de luni, cu 2,16%, până la cotaţia de 236 lei/unitate, maximul ultimilor trei ani.

De la începutul anului, acţiunile Transgaz au câştigat 25%, fără a lua în calcul dividendele. Compania a plătit un dividend brut de 17,58 lei/acţiune.

Creşterea acţiunilor Transgaz are loc în contextul în care acţiunile companiilor de utilităţi au intrat în atenţia investitorilor în acest început de toamnă, cu creşteri consistente de până la 12% în primele trei săptămâni ale lunii septembrie. De asemenea, compania a surprins plăcut investitorii în primul semestru după ce a anunţat un profit dublu, de 294,3 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor, dar şi în contextul scăderii puternice a cheltuielilor financiare. Veniturile companiei au crescut cu 14% în primul semestru, de la 766,7 milioane de lei anul trecut la 873 milioane lei, ca urmare a veniturilor mai mari din activitatea de transport intern.

WikiZF: Profilul companieiTransgaz

Compania a convocat acţionarii în adunare generală la începutul lunii octombrie pentru a aproba deschiderea de sedii secundare şi pentru a alege un membru în consiliul de administraţie pe postul rămas vacant.

Transgaz are o capitalizare de 2,719 miliarde de lei şi este controlată de statul român care deţine 58,5% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO