Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Transilvania Investments, fosta SIF Transilvania, au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRANSI

Acţiunile Transilvania Investments, fosta SIF...

Autor: Eduard Ivanovici

14.03.2022, 14:35 2791

Societatea de investiţii financiare Transilvania Investments, care a renunţat recent la numele SIF Transilvania, a sunat astăzi clopoţelul Bursei de Valori Bucureşti pentru prima şedinţă de tranzacţionare a acţiunilor sub noul simbol TRANSI, ca urmare a procesului de rebranding al companiei, potrivit unui comunicat al BVB.

„Păstrăm în numele nostru apartenenţa la un spaţiu geografic în ale cărui valori ne regăsim şi adoptăm din istoria acestuia acvila ca simbol al rezilienţei şi agilităţii noastre. Primim o nouă energie din culorile cu care ne veţi identifica, de acum, în toate proiectele investiţionale sau sociale pe care le susţinem, având interesul investitorilor ca prioritate în tot ceea ce facem”, a spus Radu Roşca, preşedinte executiv al Transilvania Investments.

Luni, la ora 14:30, acţiunile TRANSI înregistrau un avans de 0,63%, pe fondul unor tranzacţii de circa 12.200 de lei. De la începutul anului, compania este pe minus cu aproape 7%, la un rulaj de 10,3 milioane de lei. Capitalizarea atinge 694 de milioane de lei.

În ultimul an, odată cu numirea unei noi echipe la conducerea fondului şi pornirea procesului de rebranding, Transilvania Investments s-a concentrat pe identificarea potenţialului oferit de fiecare dintre sectoarele în care fondul are active semnificative, în principal turism, imobiliare, financiar şi industrial. Compania şi-a intensificat procedurile de exit dintr-o serie de companii pentru a se concentra pe proiectele majore în care este implicată. În prezent, Transilvania Investments este investitor în mai multe companii prezente în industria tech.

„Prioritizăm activele care au potenţial de dezvoltare şi ne uităm cu atenţie la oportunităţile ce apar în toate industriile în care putem creşte zona de private equity. Ne bazăm pe analize detaliate şi pe dorinţa de a menţine o creştere sustenabilă, un risc moderat al expunerii noastre şi o poziţie financiară solidă”, spune Radu Roşca.

Acţiunile Transilvania Investments se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti din luna noiembrie a anului 1999, fiind printre primele companii listate la bursa locală. În cei 22 de ani de când este listată la bursă, au fost tranzacţionate un număr de peste 8 miliarde de acţiuni, cu o valoare a tranzacţiilor de peste 6 miliarde lei, se arată în comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO