Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile UiPath cresc cu 16% pe Wall Street, după ce compania a publicat o serie optimistă de estimări pentru rezultatele la T3. Grupul vrea să îşi reducă forţa de muncă cu 6%

Acţiunile UiPath cresc cu 16% pe Wall Street, după ce...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2022, 18:18 595

Acţiunile UiPath (PATH), prima societate românească ajunsă pe Wall Street, creşteau cu 16,5% la startul sesiunii de trading de marţi, 15 noiembrie, la maximul ultimelor opt săptămâni, după ce compania de software a publicat rezultatele preliminare pentru al treilea trimestru din 2022, scrie SeekingAlpha.

Grupul se aşteaptă la venituri de aproximativ 260 de milioane de dolari în T3, după ce prognozase anterior venituri cuprinse între 243 de milioane şi 245 de milioane de dolari. În medie, analiştii estimau un nivel de 247,1 milioane.

UiPath crede că indicatorul ARR (rata anuală de reînnoire a abonamentelor) va ajunge la 1,1 miliarde de dolari în perioada august-octombrie, iar rezultatul din exploatare va fi de aproximativ 15 milioane de dolari.

De asemenea, societatea vrea să îşi reducă forţa de muncă la nivel global cu circa 6%, urmând să efectueze din ce în ce mai multe reduceri ale numărului de locuri de muncă până la finele actualului exerciţiu financiar.

Astfel, UiPath se aşteaptă acum la cheltuieli cu restructurările de 30 de milioane de dolari, de la 15 milioane cât estimase în cel mai recent raport.

Compania va publica rezultatele aferente T3/2022 după închiderea sesiunii de trading din 1 decembrie. Dinamica acţiunilor de la începutul anului este de minus 69%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO