Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile UiPath scad abrupt din cauza unor estimări slabe şi a demisiei surprinzătoare a CEO-ului Rob Enslin. Daniel Dines preia din nou conducerea companiei

Rob Enslin

Rob Enslin

Autor: Liviu Popescu

31.05.2024, 00:05 370

♦ Rezultatele pentru primul trimestru fiscal din 2025 – care cuprinde lunile februarie, martie şi aprilie din anul 2024 – au fost uşor peste aşteptările analiştilor, dar previziunile slabe au făcut ca acţiunile să scadă cu 30% în deschiderea şedinţei de joi.

UiPath (simbol bursier PATH), compania producătoare de software de automatizare fondată în România de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, a raportat rezultate financiare uşor peste aşteptări, dar estimările slabe pentru perioada următoare şi demisia surprinzătoare a CEO-ului au făcut ca acţiunile să scadă abrupt în şedinţa de joi.

Astfel, acţiunile PATH scădeau joi pe Wall Street cu 30%, la 12,7 dolari pe unitate, echivalentul unei evaluări de piaţă de 7,5 mld. dolari, potrivit datelor agregate de ZF. Compania a raportat un venit net pe acţiune de 0,13 dolari în T1/2025, uşor mai mare decât proiecţia analiştilor de 0,12 dolari. Veniturile companiei pentru acest trimestru au depăşit, de asemenea, aşteptările, ajun-gând la 335,1 mil. dolari faţă de 333,88 mil. dolari anticipat. Pierderea a fost de 28,7 mil. dolari faţă de 32 mil. dolari în T1/2024.

Privind în viitor, UiPath a oferit o orientare pentru veniturile sale din trimestrul al doilea, proiectând între 300 şi 305 milioane de dolari. Această prognoză este inferioară consensului pieţei, care estimase un venit mai mare, de 342,4 mil. dolari, scrie investing.com. Pentru întregul an fiscal 2025, UiPath anticipează că veniturile se vor situa între 1,405 şi 1,410 mld.dolari, ceea ce este mult sub estimările consensului, de 1,56 mld. dolari. În plus, investitorii au fost loviţi de vestea surprinzătoare a demi­siei lui Rob Enslin din funcţia de director general şi membru al consiliului de administraţie începând cu 1 iu­nie. Daniel Dines, fondator, fost director general şi actual director de inovaţie, va reveni la rolul de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24