Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Unilever scad cu până la 7% după ce Kraft-Heinz renunţă la preluarea companiei într-o tranzacţie de 143 miliarde de dolari

Acţiunile Unilever scad cu până la 7% după ce...

Autor: Dan Grigore Ivan

21.02.2017, 00:02 210

Kraft-Heinz, un conglomerat din domeniul industriei alimentare care îl are în spate pe miliardarul Warren Buffett şi fondul brazilian de investiţii 3G, a renunţat la preluarea companiei europene Unilever, în ceea ce ar fi fost cea mai mare tranzacţie pe această piaţă din istorie, estimată la 143 miliarde de dolari.

Decizia de retragere a americanilor vine după ce proprietarii companiei, adică 3G Capital şi Berkshire Hathway, deţinută de Warren Buffett, care au jumătate din Kraft, au decis că răspunsul negativ al Unilever de vineri face imposibilă o tranzacţie „prietenoasă“, scrie Reuters. Ieri, după retragerea anunţului, acţiunile Unilever scădeau pe bursa de la Londra cu până la 7%, la circa 3.550 de lire sterline.

Kraft ar fi dorit să beneficieze de poziţia mult mai bună a Unilever în regiunile emergente, în condiţiile în care veniturile Kraft sunt bazate în proporţie de 70% pe piaţa americană. Kraft are 118 mld. dolari capitalizare, iar Unilever circa 143 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO