Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile VES Sighişoara saltă cu 4% după ce Chimsport face public planul de preluare

Acţiunile VES Sighişoara saltă cu 4% după ce...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2016, 00:04 765

Firma Chimsport, care deţine circa 42% din acţiunile VES Sighişoara, a anunţat pe bursă că a încheiat un contract de intermediere cu societatea de investiţii financiare BT Secu­rities, urmând să lanseze în curând o ofertă de preluare a întregului capital al producătorului de vase emailate.

Planul Chimsport este cunoscut încă din toamna anului trecut, când grupul clujean Chi­mica, deţinut de Alexandru Farcaş, a anun­ţat intenţia de a prelua integral VES Si­ghi­şoara, prin intermediul firmei Chimsport.

Potrivit anunţului publicat pe BVB, Chimsport va solicita cât de curând Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea documentaţiei de ofertă publică de preluare.

Participaţia rămasă, echi­va­lentă cu circa 58% din capi­talul producă­torului de vase şi şeminee, ar valora 2,8 milioane de lei la preţul me­diu de luni de 0,0452 lei/uni­tate. Un alt acţionar im­portant al VES este Aquadune Li­mited, un offshore cipriot, care deţine 17,12% din ac­ţiuni, conform celor mai recente date.

Grupul Chimica a mai depăşit în anul 2011 pragul de 33% din capitalul VESY care impune lansarea unei oferte publice de preluare, însă atunci a ales să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a coborî din nou sub prag. De data aceasta, grupul urmăreşte con­solidarea controlului asupra VES, declara în octombrie pentru ZF Alin Fetiţă, CEO al grupului Chimica, din care face parte şi Chimica Orăştie.

În şedinţa de ieri, acţiu­nile VESY au urcat cu 4,15% pe o piaţă în scădere. In­vesti­torii au făcut tranzacţii în valoare de 7.800 de lei cu ac­ţiunile companiei. Producătorul de vase emai­late are o capitalizare bursieră de 5,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO