Burse - Fonduri mutuale

Activele de producţie din România ale companiei petroliere KMG International au încheiat 2018 cu rezultate operaţionale pozitive. Profit operaţional record de 250 de milioane de dolari

Activele de producţie din România ale companiei...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2019, 16:30 367

Grupul kazah KazMunayGas International (KMGI) a anunţat pe 5 februarie rezultatele financiare aferente anului 2018. Astfel, compania petrolieră a încheiat anul cu rezultate operaţionale şi financiare pozitive, potrivit unui raport la bursă al Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Well Services.

Profitul operaţional (EBITDA) a atins nivelul de 249,7 milioane de dolari, iar indicatorul profitului net a constituit 86 de milioane de dolari. Volumul total de materii prime, procesate în 2018 în Rafinăria Petromidia, a fost de 5,9 milioane de tone, cu 1 milion de tone peste volumul planificat, şi reprezintă cel mai înalt nivel de prelucare pe parcursul întregii istorii de 40 de ani de funcţionare a rafinăriei. Volumul produselor finite obţinute în cadrul celor trei unităţi de producţie din România (rafinăriile Petromidia şi Vega, precum şi complexul petrochimic) în perioada de raportare a atins un nivel record de 5,8 milioane de tone.

Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Well Services, listate pe segmental principal al bursei bucureştene, sunt deţinute majoritar de KMG International, cu participaţii de 48%, respectiv 73%. Statul român prin Ministerul Energiei deţine 44,7% din Rompetrol Rafinare, care se tranzacţionează în scădere cu 0,84% pentru anul curent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO