Burse - Fonduri mutuale

Activele de refugiu sunt iar la modă: aurul a ajuns, la Bucureşti, la 163 lei/gram, maximul ultimei săptămâni

Activele de refugiu sunt iar la modă: aurul a ajuns, la...

Autor: Liviu Popescu

02.02.2017, 00:00 123

Banca Naţională cotase ieri gramul de aur la 163 de lei, în creştere cu 0,7% faţă de şedinţa precedentă, ceea ce reprezintă a treia creştere de scădere şi un preş maxim al ultimei săptămâni.

„Aurul, argintul şi platina se apreciază pentru a treia zi consecutivă ca urmare a anunţului făcut de Donald Trump cu privire la interdictţia imigranţilor musulmani de a intra pe teritoriul Statelor Unite”, se arată într-o notă semnată de XTB Brokers. De altfel, Trump a adus şi scăderea preţului aurului în prima jumătate a acestui an pe fondul promisiunilor făcute pentru investiţiile în infrastructură, ceea ce a dus la aprecierea acţiunilor acestor companii.

Majoritatea dintre acestea fac parte din indicele american de referinţă Dow Jones care săptămâna trecută a atins maximul de 20.000 de puncte. Dar la acest prag indicele a stat doar trei şedinţe. Ulterior, afirmaţiile lui Trump cu privire la imigranţi au fost criticate de unele companii americane precum Facebook, Apple sau Microsoft, corporaţii care au un număr mare de salariaţi străini. Ieri, pe plan extern cotaţia unei uncii de aur era de circa 1.200 de dolari. BNR cotează gramul de aur în funcţie de cotaţia pe plan extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO