Burse - Fonduri mutuale

Adamescu a făcut de nouă ori mai puţin profit la Unirea Shopping Center

Adamescu a făcut de nouă ori mai puţin profit la Unirea Shopping Center

Foto: Octav Ganea

Autor: Adrian Ionut Cojocar

28.11.2011, 18:25 512

Compania Unirea Shopping Center Bucureşti (simbol bursier SCDM), controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamescu şi care deţine centrul comercial cu acelaşi nume din centrul Capitalei, a înregistrat în primele nouă luni un profit puţin peste un milion. Câştigul net al complexului comercial s-a diminuat de peste nouă ori faţă de perioada ianuarie - septembrie din 2010, când se cifra la 9,65 mil. lei.

Totodată, vânzările Unirea Shopping Center au scăzut în acelaşi interval cu 13,2%, la 56,6 mil. lei (13,4 mil. euro).

Pe partea din exploatare compania şi-a redus profitul de 2,2 ori, la 6,8 mil. lei, rezultatul final fiind influenţat şi de pierderile din activitatea financiară care au avansat la aproape 5 mil. lei.

Firma lui Adamescu mai deţine pe lângă complexul comercial din Capitală şi un mall în Braşov.

Unirea Shopping Center, situat în piaţa Unirii din Bucureşti, este unul dintre cele mai valoroase active deţinute de familia omului de afaceri Dan Adamescu, firma fiind evaluată în contabilitate la peste 100 mil. euro.

Carmen Adamescu, soţia omului de afaceri Dan Adamescu, ocupă atât funcţia de director general cât şi preşedinte ale firmei Unirea Shopping Center.

Pe bursă, Unirea este una dintre cele mai valoroase companii listate pe piaţa RASDAQ, cu o capitalizare de circa 61,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO