Burse - Fonduri mutuale

Adamescu a urcat actiunile Flamingo cu 50% in ultima luna

Adamescu a urcat actiunile Flamingo cu 50% in ultima luna

Dan Adamescu, patronul magazinului Unirea, este unul dintre oamenii de afaceri locali care au cash pentru achizitii

06.03.2009, 00:00 22

Omul de afaceri Dan Adamescu ajunsese inaintea sedintei de ieri la o participatie de circa 15% in cadrul retailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA), dupa o serie de achizitii realizate in ultima luna, care au urcat actiunile Flamingo cu 50%. In aceeasi perioada, indicele BET-C a pierdut circa 17%.

Titlurile Flamingo au facut si ieri obiectul unor tranzactii semnificative, in valoare de 862.000 de lei (200.000 de euro), prin intermediul carora s-a transferat 3,3% din capitalul social al companiei. Cumparatorul nu fusese raportat pana la inchiderea editiei, insa ar putea fi tot Adamescu. El nu a putut fi contactat pentru comentarii.
Adamescu si-a inceput achizitiile la inceputul lunii februarie, cand actiunile Flamingo atinsesera minime istorice, pretul lor ajungand la 22% din valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Dupa o serie de achizitii mai mici, realizate prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, Nova Trade si Astra Asigurari, Adamescu a cumparat pe 11 februarie un pachet de 12% din Flamingo, pentru 600.000 de euro.
In ultimele doua saptamani, Nova Trade a mai cumparat circa 0,456% din Flamingo pentru circa 28.000 de euro, ajungand la o participatie de 14,876%. Tranzactiile s-au derulat prin intermediul societatii de brokeraj KBC Securities. Achizitiile mari din ultima perioada au urcat cotatia actiunilor cu circa 50% fata de minimul atins la inceputul lunii februarie, la 0,33 lei. La acest pret, capitalizarea Flamingo este de aproape 6 mil. euro. In inchiderea sedintei de ieri, actiunile au scazut cu 4,5%, la 0,0315 lei.
Principalii actionari ai Flamingo, alaturi de Adamescu, sunt Dragos Cinca, unul dintre fondatorii companiei, cu 25,2% din actiuni, si fondul american QVT, cu 15,16% din actiuni. Un pachet de 10,6% este detinut de Flanco Holding.
Flamingo este unul dintre primii trei jucatori de pe piata de retail de electrocasnice si produse IT&C alaturi de Altex si Domo. Compania a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri consolidata de 140 mil. euro si pierderi de 4 mil. euro. Firma isi va publica rezultatele financiare preliminare pe 2008 peste o saptamana.
Achizitiile realizate de Adamescu la Flamingo au fost o surpriza pe piata de capital, unde s-au realizat putine tranzactii importante in primele doua luni ale acestui an. Adamescu a mai cumparat in septembrie 2008 un pachet de 15,7% din compania hoteliera Intercontinental de la fondul de investitii Julius Baer, platind circa 1,6 mil. euro. Adamescu controleaza alte doua companii listate: Unirea Shopping Center, care este evaluata pe RASDAQ la 48,7 mil. euro, si Astra Asigurari, cotata la 24 mil. euro.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO