Burse - Fonduri mutuale

Adamescu incearca sa puna pe picioare Flamingo cu cel mai tanar CA de pe Bursa

Adamescu incearca sa puna pe picioare Flamingo cu cel mai tanar CA de pe Bursa

La 29 de ani, Adrian Olteanu a devenit presedintele celui de-al treilea retailer electroIT de pe plan local, dupa ce a fost numit in vara in functia de director general adjunct. Anterior pozitiei actuale Olteanu a detinut timp de doi ani functia de director de operatiuni al retailerului. Absolvent al Facultatii de Finante din cadrul ASE Bucuresti si al programului de MBA Romano-Canadian, si-a inceput cariera in cadrul Flamingo ca analist financiar, promovand apoi in functia de business controller si apoi in departamentul de operatiuni.

05.11.2009, 23:30 167

Omul de afaceri Dan Adamescu a preluat controlul Consiliului deAdministratie (CA) al Flamingo International (FLA) dupa ce in noulconsiliu de administratie au fost alesi patru membri propusi defirmele Astra Asigurari si Nova Trade, prin care detine aproape 20%din actiunile retailerului electroIT.
Noii membri ai consiliului de administratie sunt AlexanderAdamescu, fiul omului de afaceri, care a fost presedinte al CA dinseptembrie pana in prezent, Ovidiu Botocan, consilier juridic alUnirea Shopping Center, Adrian Olteanu, director general adjunct alFlamingo, Nicoleta Teodorescu, director juridic al Astra Asigurari,si Sorin-Nicolae Manea, care a fost propus de Midfair Management,firma care a achizitionat in septembrie 22% din actiunileFlamingo.
Administratorii au mandate de trei ani si nu vor firemunerati pentru activitatea lor in aceasta functie, conformdeciziei actionarilor. La AGA au participat actionari care detin49,3% din capitalul companiei.
Fostii membri ai consiliului au fost revocati, astfel ca in nouaformula nu se regasesc Dragos Cinca, fondatorul companiei, siprincipalul actionar oficial cu o participatie de 27%, DragosSimion, fostul presedinte al companiei si Stefan Treiber,directorul general interimar, care l-a inlocuit in luna august peJiri Rizek. Pe lista propusa pentru consiliul de administratie nus-a regasit nici Alexandru Ion Tiriac, care detine peste 5% dinactiunile Flamingo.
In cadrul primei sedinte a noului Consiliu de Administratie din 4noiembrie Adrian Olteanu, 29 de ani, a fost numit in functia depresedinte al consiliului, el fiind din vara acestui an si directorgeneral adjunct al retailerului.
"Noua structura a Consiliului de Administratie reflecta schimbarilepetrecute in cadrul Flamingo International in ultima perioada detimp, modificari menite a revitaliza compania si a o pregati pentruun nou ciclu de dezvoltare", a declarat Olteanu. El a detinutanterior functia de director de operatiuni al Flamingo.
Care sunt prioritatile noului CA
Saptamana aceasta retailerul a anuntat semnarea unui acord cu INGBank, principalul creditor al companiei, prin care urmeaza sarestructureze datorii financiare de 17,5 mil. euro.
Detaliile operatiunii urmeaza sa fie stabilite in urmatoarele doualuni si jumatate, masura facand parte din planul de restructurarefinanciara pus in aplicare inca din primul semestru. Pentrurefinantarea companiei actionarii au pus la punct si o emisiune deobligatiuni in valoare de 7 mil. euro, care ar urma sa fie lansatapana la finele anului.
Datoriile retailerului se cifrau la finalul anului trecut la 23,5mil. euro, din care 6,6 mil. euro erau credite la Unicredit TiriacBank. In primul semestru din 2009 Flamingo a raportat pierderi de5,5 mil. euro, in contextul in care vanzarile s-au redus cu 40%, la44,2 mil. euro, confruntandu-se cu probleme mari definantare.
"Dezvoltarea Flamingo se bazeaza pe sprijinul tuturor partenerilorde business - actionari, banci, furnizori sau proprietari de spatiicomerciale, care au acceptat invitatia noastra de a avea o abordarecomuna, marcata uneori de concesii semnificative din partea ambelorparti, pentru a putea depasi impreuna aceasta perioada de criza", aspus Olteanu.
In cursul verii principalii actionari s-au implicat in conducereacompaniei si impreuna cu echipa de management au renegociatcontractele cu principalii parteneri. Astfel, Adamescu si Cinca aurenegociat contractele cu 40 de furnizori, trei banci - ING,Unicredit si BRD - si 10 proprietari de spatii comerciale.
Actiunile Flamingo continua sa se tranzactioneze pe Bursa lapreturi cu circa 50% mai mici decat in urma cu un an, ultimacotatie fiind de 0,029 lei. Capitalizarea companiei este de 5,25milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO