Burse - Fonduri mutuale

AdePlast ţine morţiş la ideea listării la bursă şi ia în calcul cotarea pe AeRO ca rampă de lansare

Autor: Ioana Tudor, Roxana Rosu

30.01.2015, 00:08 691

După tentativa eşuată de listare la bursă din toamna anului 2013, producătorul de materiale de construcţii AdePlast intenţionează să facă o nouă încercare, vizând într-o primă fază listarea pe platforma alternativă de tranzacţionare AeRO, pentru ca mai târziu să avanseze la cota bursei.

În toamna anului 2013, AdePlast a scos la vânzare un pachet de 16,5 milioane de acţiuni, repre­zen­tând 33% din capitalul so­cial. Compania a vrut să atra­gă de la investitori între 58 şi 67 de milioane de lei pentru finanţarea des­chi­derii unei fabrici de vată ba­zal­tică. Oferta publică derulată de com­pa­nie a eşuat din cauza interesului scă­zut ma­nifestat de investitorii institu­ţio­nali. După cele două săptămâni ale ofer­tei, sub­scrierile nu au atins pragul de 70% din numărul total de acţiuni ne­ce­sar pen­tru închiderea cu succes a tran­zac­ţiei. Eşecul ofertei AdePlast a mar­cat al cin­cilea an în care pe bursa de la Bu­cureşti nu s-a mai listat nicio com­panie pri­vată. Între timp, BVB a dat star­tul unui proiect pentru relansarea siste­mu­lui alternativ de tranzacţionare dedicat firmelor mici, condiţiile de in­trare pe AeRO fiind mai puţin restric­tive decât cele pentru listarea pe piaţa principală. Platforma va putea fi accesată de orice companie cu  o capitalizare minimă de 250.000 de euro cu condiţia să realizeze fie o ofertă publică, fie un plasament privat pentru cel puţin 10% din acţiuni.

„Noi lucrăm destul de bine şi o să ajungem pe bursă. În primă fază o să intrăm pe AeRO cu o sumă mai mică, după care continuăm şi revenim cu pro­iec­tul mare pe care l-am avut“, a spus Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, în emisiunea ZF Live. Po­trivit acestuia, compania ar putea veni pe bursă în 2016 sau chiar mai devreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO