Burse - Fonduri mutuale

Care este adevărul din spatele fraudei BRD Pensii? Poliţia afirmă: 23,5 mil. lei au dispărut din conturile fondului privat de pensii. ASF susţine că banii au fost sustraşi din fondurile proprii ale administratorului. ASF: Auditorii nu ne-au sesizat nimic

Care este adevărul din spatele fraudei BRD Pensii?...

Autor: Tibi Oprea

17.07.2022, 10:59 37009

♦ Deloitte este auditor pentru fondul Pilon II, iar EY este auditor pentru fondul de pensii facultative ♦ Cel mai recent raport anual al BRD Pensii, cel pe 2020, este semnat de EY ♦ Situaţiile financiare aferente anului 2021 încă nu au fost publicate de societatea de administrare.

Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) susţine pentru Ziarul Financiar că cele 23,5 mil. lei care au făcut obiec­tul unei fraude fără precedent în industria fondurilor de pensii private din România, în care vizaţi ar fi fostul CEO al BRD Pensii Private, Alina Cecilia Andreescu şi apropiaţi ai acesteia, au dispărut din fondurile pro­prii ale administratorului, şi nu din con­tribuţiile participanţilor la fondurile de pensii.

„Este vorba despre fondurile proprii ale administratorului, de banii din contabilitatea proprie, şi nu de banii care însumează contribuţiile participanţilor la fondurile de pensii. Este important de reţinut faptul că interesele participanţilor şi activele fondurilor, care sunt separate de activele administratorului, nu au fost afectate, nefiind niciun motiv de îngrijorare pentru participanţii la fondurile de pensii private administrate de BRD SAFPP SA, respectiv Fondul de Pensii Administrat Privat BRD şi Fondul de Pensii Facultative BRD Medio“, spune Autoritatea. Totodată, ASF a transmis către ZF că în luna aprilie se afla în control permanent la BRD Pensii Private, în timpul căruia a sesizat neregulile şi a cerut verificări ale documentelor contabile. În data de 13 mai 2022, la câteva zile după deciziile votate de Consiliul Autorităţii şi transmise părţilor implicate, ASF a publicat şi un comunicat de presă prin care a anunţat neregulile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO