Burse - Fonduri mutuale

Adio, acţiuni americane pe bursa de la Bucureşti. Facebook, Google, Microsoft sau McDonald’s nu vor mai putea fi tranzacţionate la BVB

Adio, acţiuni americane pe bursa de la Bucureşti....

Autor: Liviu Popescu

14.07.2016, 00:07 5412

Acţiuni ale unor companii ame­ricane precum Facebook, Google, Microsoft sau McDonald’s nu vor mai putea fi tranzacţionate pe bursa de la Bucureşti din 5 august după ce brokerul Tradeville, market-maker pe acest segment, a anunţat că se retrage.

„Modificarea în cauză a survenit ulterior asumării de către Tradeville a unor parametri de market-maker şi au indus riscuri de neîndeplinire a acestora, în con­diţiile în care piaţa americană a rămas pe varianta TĂ3, spre deosebire de cele europene care au trecut la va­rianta TĂ2“, au răspuns repre­zen­tanţii Tradeville la solicitarea ZF. TĂ3 se referă la perioada de de­con­tare a tranzacţiei, respectiv decon­tarea după trei zile sau după două zile. În luna iunie, valoarea tran­zacţiilor cu acţiunile celor 12 com­panii americane s-a ridicat la 407.000 de lei. Spre comparaţie, în luna mai valoarea tranzac­ţiilor cu acţiuni ame­ricane s-a ridicat la aproape 1 mil. lei.

Reprezentanţii BVB au răspuns că ope­raţiunile cu ac­ţiuni americane sunt unele uzuale, iar in­vestitorii dis­pun de informaţia necesară pentru a lua deciziile pe care le consideră cele mai potrivite.

„BVB a luat act de această decizie a Tradeville şi nu vede nicio con­tradicţie cu strategia de dez­vol­tare a pieţei de capital din România“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO