Burse - Fonduri mutuale

AAF, administratorii de fonduri mutuale: Bursele nu mai sunt atât de încordate ca în primăvară, dar aşteaptă un vaccin. Cheia investiţiilor, recurenţa. Orice român poate deveni investitor la un fond mutual, iar subscrierile pot fi chiar şi de minimum 50 de lei

AAF, administratorii de fonduri mutuale: Bursele nu mai...

Autor: Liviu Popescu

27.09.2020, 12:16 631

♦ Cu această sumă, investitorul devine acţionar indirect la companii listate la Bursa de la Bucureşti sau pieţe externe – dacă alege un fond de acţiuni, sau finanţează datoria publică a Guvernului României de exemplu – dacă alege un fond de obligaţiuni.

Bursele nu mai sunt atât de încordate ca în primăvara anului 2020, după cel mai ridicat ritm de recuperare din ultimele cinci decenii, dar aşteptările investito­rilor sunt în prezent orientate către dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.  Însă până la urmă cheia investiţiilor este recurenţa, adică ritmul periodic prin care românii îşi pot plasa resursele în fonduri mutuale, este prima concluzie a celui de-al doilea Summit al Asociaţiei Admi­nistratorilor de Fonduri Mutuale din România (AAF).

„Industria fondurilor de in­vestiţii este un motor economic şi are un rol vital în dezvoltarea economică a României. Promo­varea recentă la statutul de piaţă emergentă ne pune pe radarul marilor investitori dar mai avem mult de lucru. Trebuie să activăm pârghia productivităţii şi aceasta este ceea ce vă interesează pe dumneavoastră, industria de asset management: investiţii, investiţii, investiţii. (..) Nu este posibil să ai lege în Parlament prin care in­terzici listarea la bursă a compa­niilor de stat. În loc sa deblocăm aceste motoare economice, blo­căm dezvoltarea mediului privat românesc“, spune Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO