Burse - Fonduri mutuale

Administratorii Electrica aprobă de principiu fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului

Administratorii Electrica aprobă de principiu fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului

Autor: Roxana Rosu

29.05.2020, 00:00 769

Consiliul de Administraţie al Electrica SA a aprobat de principiu, în şedinţa din data de 27 mai, fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica, respectiv SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord, iar societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord. Fuziunea face parte din strategia grupului pentru perioada 2019-2023. La finalul lunii martie a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul grupului - Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

„Fuziunile aprobate de Consiliul de Administraţie al Electrica sunt în linie cu noua strategie a grupului şi reprezintă paşi importanţi în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Suntem convinşi că fuziunea companiilor de distribuţie şi cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activităţii, astfel încât brandul Electrica să-şi consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piaţa energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA. Electrica vrea să devină un furnizor integrat de soluţii energetice şi pregăteşte un portofoliu care să acopere atât servicii de proiectare şi  execuţie pentru reţelele de distribuţie şi instalaţiile de producţie, cât  şi  servicii adaptate nevoilor clienţilor business. 

În plus, compania va accelera transformarea digitală. Electrica este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice şi acoperă 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuţie din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice şi deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali. În anul 2019, operatorii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali.

După listarea din 2014, Grupul Electrica a investit 3,1 miliarde lei în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor, în ultimii cinci ani, la care se adaugă 600 de milioane lei, reprezentând planul de investiţii pentru 2020.

 
AFACERI DE LA ZERO