Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt administratorii Electrica: printre ei, Dragoş Neacşu (fost CEO al Erste AM), George Cristodorescu (fost director al Hidroelectrica), Cosmin Petrescu (director la FNGCIMM), dar şi Gicu Iorga (şef vamal la ANAF) sau Radu Florescu (CEO Centrade)

Cine sunt administratorii Electrica: printre ei, Dragoş...

Autor: Tibi Oprea

29.04.2021, 00:03 428

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) a Electrica, cel mai mare jucător din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică, a ales pe 28 aprilie 2021, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administraţie, pentru un mandat de patru ani, format din şapte membri, respectiv Iulian Cristian Bosoancă, Gicu Iorga, Ion Cosmin Petrescu, Adrian Florin Lotrean, Radu Mircea Florescu, George Cristodorescu şi Dragoş Valentin Neacşu. În acelaşi timp, au fost revocaţi membrii Valentin Radu, Dragoş Andrei şi Bogdan George Iliescu. Aceştia nu au fost confirmaţi ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând pe cale de consecinţă la data prezentei AGOA. 

George Cristodorescu, fost preşedinte al Hidroelectrica şi fost director al E.ON România, a fost propunerea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), acţionar cu 5% la Electrica. El ocupă din 2017 încoace poziţia de head of cluster pentru energie şi climat la Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ GmbH. Cosmin Petrescu, 43 de ani, este director al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Potrivit CV-ului, Petrescu ocupă funcţia de director executiv raportări, ajutor stat şi IT, preşedinte al grupului de lucru pentru programul IMM Invest România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO