Burse - Fonduri mutuale

Administratorii de fonduri mutuale se aşteaptă ca statul român să solicite dividende suplimentare de la companiile din subordine, la fel ca în toamna anului 2018. “Investitorii din România preferă dividendele şi se gândesc mai puţin la perspectivele de dezvoltare a companiilor”

Administratorii de fonduri mutuale se aşteaptă ca...

Autor: Liviu Popescu

06.05.2019, 12:29 571

Administratorii de fonduri mutuale consideră că statul român va solicita în 2019 dividende suplimentare de la companiile din subordine, la fel ca în toamna anului trecut, fiind determinat de situaţia financiară din T1/2019, reflectată printr-un deficit de 5,5 miliarde de lei.  

“Aşteptările sunt destul de mari (pentru ca statul să solicite dividende suplimentare -n.red) având în vedere că deficitul bugetar anunţat pe T1/2019 se situează la 0,5% din PIB-ul prognozat pentru 2019. Astfel există o presiune foarte marte asupra execuţiei bugetare, ceea ce măreşte şansele ca statul să ceară dividende suplimentare”, spune Daniela Vasile, manager de investiţii al Certinest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO