Burse - Fonduri mutuale

Adrian Tănase are undă verde de la ASF pentru încă un an în funcţia de CEO al Bursei de Valori Bucureşti

Adrian Tănase are undă verde de la ASF pentru încă un...

Autor: Tibi Oprea

21.11.2023, 00:00 130

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care este responsabilă de funcţionarea în condiţii optime a pieţei asigurărilor, a pieţei de capital şi a fondurilor de pensii din România, a decis în cadrul şedinţei din 20 noiembrie autorizarea lui Adrian Tănase în funcţia de CEO al Bursei de Valori Bucureşti până la 31 decembrie 2024.

„Aprobarea autorizării domnului Tănase Adrian în calitate de director al operatorului de piaţă Bursa de Valori Bucureşti S.A. ca urmare a prelungirii mandatului” este una dintre deciziile consiliului. Anterior, consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti a decis pe 3 octombrie ca mandatul CEO-ului, care urmează să expire până la 31 decembrie 2023, să fie prelungit până la finele anului următor. Adrian Tănase, 48 de ani, a absolvit în 1998 Facultatea de cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

El are o experienţă profesională de aproape 20 de ani exclusiv în piaţa de capital, cu focus pe management de portofoliu. Anterior primirii avizului din partea ASF, pe 23 ianuarie 2018, pentru poziţia de director general al BVB, Tănase a fost Chief Investment Officer în cadrul NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piaţă de capital locală.  Bursa de Valori Bucureşti are o capitalizare bursieră de 517 mil. lei. Acţiunile BVB se tranzacţionează la 64,4 lei, în urcare cu 82% de la începutul anului 2023, pe fondul unor tranzacţii de 59 mil. lei, arată datele BVB.