Burse - Fonduri mutuale

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori: Nu avem, din păcate, multe companii cu poveşti de succes care să fi folosit bursa aşa cum trebuie

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori: Nu avem, din...

Autor: Tibi Oprea

25.09.2019, 16:41 192

Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori de la Bucureşti – operatorul unei pieţe de capital de circa 170 miliarde de lei, spune că orice companie care a vrut să se dezvolte prin bursă a făcut acest lucru, dar din păcate încă nu sunt emitenţi cu poveşti de succes care să fi folosit bursa aşa cum trebuie.

“Orice companie care a vrut să se dezvolte prin piaţa de capital a putut să o facă. Din păcate nu avem atât de multe companii care vor să se listeze. Acum avem aceste listări, Medlife, Digi, sunt companii cărora le trebuie mai mult timp pentru a putea naşte o poveste de succes. La Banca Transilvania a durat zeci de ani. Nu avem din păcate multe companii cu poveşti de succes care să fi folosit bursa aşa cum teebuie”, spune Adrian Tănase în cadrul unui eveniment organizat astăzi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

El spune că vrea ca bursa să fie o piaţă de exit, iar pentru acest lucru este nevoie de mai mulţi investitori în orice fel de plasament, în fonduri de pensii, în obligaţiuni. “Probabil atunci şi BVB va fi mult mai atractivă. Avem o soluţie. Sunt 40 mld. euro care stau în depozite bancare. O mare parte stau în mod greşit acolo în mod sigur, ar trebui să stea în fonduri de acţiuni”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO