Burse - Fonduri mutuale

Adrian Ţuţuianu, Secretar General al Guvernului: Discutăm cu ASF, BVB şi alţi actori importanţi pentru intrarea în OCDE. Anul viitor sigur nu aderăm

Adrian Ţuţuianu, Secretar General al Guvernului:...

Autor: Tibi Oprea

09.06.2023, 11:21 2435

În vederea aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), ce ar putea duce la o creştere a investiţiilor şi o îmbunătăţire a indicatorilor macroeconomici, Guvernul discută inclusiv cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară şi cu cei ai Bursei de Valori Bucureşti, spune Adrian Ţuţuianu, Secretar General al Guvernului, invitat în cadrul unei conferinţe organizate vineri de Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii (ARIR). Avem însă un termen până la care să intrăm în OCDE?

„Depinde de harnicia noastră. (…) Am parcurs prima etapă, autoevaluarea. Etapa II este în curs, evaluarea făcută extern. A treia etapă va fi a recomandărilor. Ne vom apropia de momentul aderării la această organizaţie, eu sper să se întâmple într-un termen cât mai scurt. Depinde şi de capacitatea statului, dar sunt şi alţi actori, discutăm aici de ASF, de Bursa de Valori şi de alţi actori care sunt importanţi şi care au un rol bine definit în acest proces de aderare. Să dau un termen astăzi ar fi însă riscant, dar anul viitor sigur nu. Nu vom putea parcurge toate etapele”, a declarat Adrian Ţuţuianu.