Burse - Fonduri mutuale

Adrian Volintiru, Romgaz: Contribuim la efortul naţional, dar anul viitor este posibil să nu facem anumite investiţii

Adrian Volintiru, director general al Romgaz

Adrian Volintiru, director general al Romgaz

Autor: Roxana Petrescu

16.11.2018, 00:07 580

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din Româ­nia, spune că într-un scenariu optimist, anul viitor bugetul de investiţii al companiei ar fi fost de 2,35 mld. lei, faţă de 1,5 mld. în 2018, dar în mod realist anumite proiecte ar putea fi amânate sau finanţate din surse externe după ce firma a fost forţată de acţionarul ei majoritar, Ministerul Energiei, la „donaţii“ de 717 mil. lei sub formă de divi­dende suplimentare.

„Nu ne prisoseau banii din rezerve“, a declarat Adrian Volintiru, director general al Romgaz, confirmat recent pentru un mandat de patru ani în această funcţie. Compania a fost cea care a deschis „balul“ donaţiilor către bugetul de stat, fiind obligată să plătească iniţial

501 de milioane de lei către acţionarii săi ca dividend suplimentar, dividend care la rândul său a fost suplimen­tat până la 717 mil. lei în urma unei solicitări a Ministe­rului Energiei (care deţine 70% din acţiunile Romgaz).

În acest context, compania ar putea renunţa la o parte din investiţiile pentru anul viitor sau le-ar putea amâna, deşi bugetul iniţial a fost construit destul de optimist.

„În cel mai bun caz, bugetul nostru de investiţii s-ar ridica pentru anul viitor la 2,35 mld. lei, dar este posibil să nu facem anumite investiţii. Acordarea de dividende su­pli­men­tare este o necesitate a statului şi este normal ca Romgaz să contribuie la efortul naţional“, a mai spus Volin­tiru, proaspăt numit în funcţia de CEO al celui mai mare producător de gaze din România.

Alte companii care contribuie la „efortul naţional“ de alimentare a bugetului de stat sunt Hidroelectrica, Transgaz sau Nuclearelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO