Business internaţional

Adyen, compania europeană de plăţi, rivala americanilor de la PayPal, a avut parte de o listare de succes: plus 67% în deschidere

21 iun 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Procesatorul de plăţi Adyen, una dintre cele mai în vogă companii europene, a reuşit să debuteze cu bine în arena de tranzacţionare a primei burse din lume, cea din capitala Olandei. Valoarea de piaţă a Adyen a crescut din prima zi cu 67% faţă de preţul din piaţa primară, urcând chiar şi cu peste 90% în prima zi de tranzacţionare.

Compania olandeză a fost fondată în 2006 şi a ajuns în prezent la 700 de angajaţi, prezenţi în 15 ţări. Printre clienţii Adyen se numără: Netflix, Facebook sau Spotify. Volumul de plăţi al Adyen a ajuns la 108 miliarde euro, o creştere de 63% faţă de anul precedent.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Cuvinte cheie:
plati
, paypal
, companie
, piata
, tranzactionare
, americani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide