Burse - Fonduri mutuale

AeRO a strâns 200 de refugiaţi de pe RASDAQ. Imobiliarele şi industria alimentară sunt în atenţia investitorilor cu apetit ridicat la risc

AeRO a strâns 200 de refugiaţi de pe RASDAQ....

Autor: Radu Bostan

11.08.2015, 00:08 739

Dezvoltarea imobiliară şi in­dustria alimentară, sec­toare ale economiei cu puţini emitenţie pe piaţa reglementată, sunt bine reprezentate pe piaţa alternativă AeRO de cele peste 200 de companii trans­ferate anul acesta de pe piaţa RASDAQ, care se închide în octom­brie.

Lichiditatea extrem de mică a pieţei alternative, de circa 7 milioane de lei pe lună, ţine însă companiile în acelaşi con de umbră în care se aflau şi pe RASDAQ. Pe piaţa reglementată a bursei, unde pot investi şi fondurile de pensii private, rulajele lunare cu acţiuni sunt de peste o sută de ori mai mari.

Regulile mai clare de transparenţă, ra­portare şi relaţia cu acţionarii oferă mai multă siguranţă investitorilor inte­resaţi să cumpere acţiuni subeva­luate de pe AeRO, spun brokerii contactaţi de ZF.

„Datorită acordului companiilor pentru tranzacţionarea pe platforma AeRO a BVB există probabil un plus de legitimitate în ochii anumitor inves­titori. Un alt aspect semnificativ este discountul de preţ ceva mai mare pe AeRO decât dacă societatea s-ar tran­zacţiona pe piaţă reglementată, ceea ce reprezintă un avantaj pentru poten­ţialii cumpărători şi totodată deza­vantaj pentru deţinătorii de acţiuni“, spune George Muthi, director operaţiuni la Rom­capital, firmă de brokeraj cu o cotă de 5% din tranzacţiile pe piaţa AeRO în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO