Burse - Fonduri mutuale

Aerostar Bacău a tras manşa şi a urcat cu 20% în luna mai

Aerostar Bacău a tras manşa şi a urcat cu 20% în luna...

Autor: Radu Bostan

26.05.2015, 00:03 204
Acţiunile producătorului de componente pentru avioane Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) afişează un plus de aproape 20% de la începutul lunii mai, avansul titlurilor fiind susţi­nut de rezultatele financiare pozitive raportate după primele trei luni.

Aerostar, în mod normal una dintre acţiunile din eşalonul doi al bursei, a câştigat doar în luna mai 54 milioane de lei în plus la capitalizarea bursieră, după ce a anunţat majorarea cu 33% a afacerilor şi un avans de 46% al profitului net în primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Furnizorul de piese pentru industria aeronautică a crescut puternic vânzările către Asia, piaţă care a ajuns să reprezinte 20% din vânzări, faţă de mai puţin de 10% anul trecut. În acelaşi timp, Aerostar a multiplicat de aproape şase ori încasările din segmentul de apărare, care au ajuns la o valoare de 4,3 milioane de lei. Vânzările către piaţa militară, dependente de bugetul Ministerului Apă­rării Naţionale, au revenit pe trend crescător anul trecut, ajungând să reprezinte 32% din totalul afacerilor, după ce în 2013 ponderea livrărilor de tehnică militară scăzuse la 28%.

Titlurile companiei băcăuane au un avans de 16,5% de la începutul anului.

Compania Iarom Bucureşti, controlată de o parte din managementul Aerostar, este cel mai mare acţionar, cu 71% din capital. SIF Moldova (SIF2) este celălalt acţionar semnificativ, cu o deţinere de 14,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO