Burse - Fonduri mutuale

Afacerile furnizorului de soluţii software de business ELIAN Solutions, parte a grupului Bittnet, au crescut cu 74% în 2022, la 12 mil. lei. Profit net, 1,3 mil. lei. Iulian Motoi, CEO: Estimăm că în 2023 ne vom înscrie pe acelaşi trend de creştere accelerată

Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions

Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions

Autor: Cristina Bellu

28.03.2023, 11:18 366

ELIAN Solutions, parte a grupului Bittnet, companie specializată în furnizarea de soluţii de business ERP, a înregistrat în 2022 o creştere cu 74% a cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior, până la 11,9 mil. lei, faţă de 6,85 mil.lei în 2021.

Compania este partener certificat de către Microsoft pentru soluţii de tip ERP, condiţie care s-a reflectat în creşterea semnificativă a serviciilor de implementare, care au asigurat 40% din veniturile înregistrate în 2022, faţă de 26% în anul precedent. Totodată, profitul brut al societăţii a crescut în 2022 la 1,55 mil.lei faţă de 134.544 lei în 2021, în vreme ce rezultatul net a ajuns la 1,35 mil. lei comparativ cu 90.297 lei în anul anterior.

Anul trecut, ELIAN Solutions a lansat licenţierea de tip Software as a Service, iar oficialii furnizorului de soluţii software de business spun că aceasta va fi un motor de creştere şi anul acesta, prin consolidarea veniturilor recurente din subscripţiile lunare.

„Estimăm că în 2023 ne vom înscrie pe acelaşi trend de creştere accelerată. Pentru anul acesta avem în plan extinderea echipei, a numărului de colegi din fiecare departament, iar până la finalul anului avem convingerea că numărul acestora se va dubla. Dorim să recrutăm consultanţi de implementare, care merg la client şi au o viziune complexă a fluxului de afaceri, programatori, care personalizează soluţia software conform cerinţelor de afaceri ale clientului şi consultanţi de suport, persoane dedicate clienţilor care utilizează deja soluţia, care preiau cerinţele acestora şi le soluţionează în modul optim şi cel mai creativ”, explică Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions.

La finalul anului trecut, din echipa ELIAN Solutions făceau parte 46 de persoane, în creştere de la 32 de persoane în 2021.

Consolidarea soluţiilor ELIAN pe platforma Microsoft Dynamics 365 Business Central, pe verticale de business, pentru clienţii din domeniul retail, agricultură şi imobiliare reprezintă un alt obiectiv pentru 2023.

„Dorim să consolidăm şi să extindem soluţia de business dezvoltată de echipa Elian pentru companiile care activează în domeniul  retail, agro - pentru producţie agricolă, - trading de cereale şi distribuţie de imputuri în agricultură. Totodată, targetăm consolidarea soluţiei existente pentru domeniul imobiliar şi creşterea numărului de proiecte pe această verticală”, adaugă CEO-ul ELIAN Solutions.

Extinderea implementării de soluţii Microsoft Business Central SaaS (în care lucrează toate companiile din grupul Bittnet şi care oferă vizibilitate sporită prin raportare şi P&L consolidate) este un alt obiectiv de business pentru 2023, la fel ca şi creşterea profitabilităţii, aliniată la nivelul grupului.

„În 2023 targetăm extinderea activităţii companiei pe pieţele externe. Ne dorim să mergem pe pieţele internaţionale cu soluţii custom dedicate diverselor scenarii de business”, adaugă Iulian Motoi.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO