Burse - Fonduri mutuale

Afacerile Intercapital Invest au scăzut cu 19,2% anul trecut

Autor: Adrian Ionut Cojocar

26.01.2012, 18:09 199

Firma de brokeraj Intercapital Invest şi-a diminuat cifra de afaceri cu 19,2% în 2011, la 2,1 milioane de lei după ce cu un an în urmă aceasta se cifra la 2,6 milioane de lei.

Afacerile firmei de intermediere s-au contractat în ciuda faptului că aceasta a rulat anul trecut tranzacţii cu acţiuni mai mari cu 6,3%, de 522 mil. lei.

Pe piaţa la termen de la Sibiu, Intercapital a realizat un rulaj de 564,7 mil. lei, cu 10,2% peste cel din anul precedent. Banii rulaţi efectiv la Sibiu sunt mult mai puţini însă ca urmare a efectului de levier al acestor contracte.

Numărul de clienţi ai firmei de brokeraj a urcat pe parcursul anului 2011 cu circa 246, ajungând la 4.770 de investitori.

Intercapital a intermediat anul trecut listarea titlurilor companiei imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucuresţi şi a promovat acţiunile Electromagnetica Bucureşti (ELMA) şi Artego Târgu - Jiu (ARTE) de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a BVB.

Compania a fost selectată de către stat în cadrul unor consorţii pentru intermedierea ofertelor publice de vânzare de acţiuni la Transelectrica (TEL) şi Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO