Burse - Fonduri mutuale

Afacerile Vrancart Adjud au urcat cu 7% anul trecut

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Tudor

18.02.2015, 00:00 149

Producătorul de hârtie şi carton Vrancart Adjud (VNC) a raportat profit net de 18,4 mil. lei pentru anul trecut după ce în 2013 înregistrase pierderi de 6,8 mil. lei. Evoluţia s-a datorat îmbunătăţirii activităţii de bază care s-a materializat într-un câştig operaţional de 22,2 mil. lei, de la pierderi de 5,2 mil. lei în 2013, precum şi înjumătăţirii pierderilor financiare la 1,8 mil. lei. Producătorul de hârtie a încheiat anul trecut cu afaceri în urcare cu peste 7%, la 197,4 mil. lei.

Compania are trei linii de afaceri distincte, respectiv producţia de hârtie pentru carton ondulat, producţia de carton ondulat şi producţia de hârtie igienică, şi deţine mai multe puncte de lucru pentru colectarea maculaturii în douăsprezece oraşe mari, inclusiv Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, Timişoara şi Sibiu.

Vrancart este controlat de SIF Banat-Crişana cu 74,7% din capitalul social, iar restul acţiunilor aparţin altor investitori de pe bursă. Titlurile VNC se tranzacţionau ieri la o cotaţie de 0,09 lei pe titlu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO