Burse - Fonduri mutuale

Agregator al rezultatelor financiare anunţate de 30 de giganţi de pe Wall Street în T1, precum Microsoft, Nvidia, Apple. Ce arată cifrele, cine este subevaluat şi cine supraevaluat?

Agregator al rezultatelor financiare anunţate de 30 de...

Autor: Liviu Popescu

14.06.2024, 07:20 2009

♦ Grupul select al celor 3 companii reprezintă acum mai mult de 20% din întreaga valoare de piaţă a indicelui S&P 500, care se situează în prezent la 44.000 mld. dolari. Potrivit Barron’s, aceasta este cea mai mare valoare de piaţă concentrată în oricare trei companii din indice din 1980 până în prezent ♦ Piaţa nu a mai fost niciodată atât de concentrată la vârf pe un singur sector.

Acţiunile celor mai mari 30 de companii din indicele bursier S&P500, care reflectă performanţa celor mai mari 500 de companii americane, reprezintă 50% din structura acestui indice şi sunt astfel direct responsabile de evoluţia celei mai puternice pieţe de capital din lume - Wall Street.

Prin urmare, rezultatele financiare ale acestor companii cât şi evaluările bursiere – mai ales în contextul în care Nvidia bate un nou record în fiecare săptămână - sunt atent urmărite şi dezbătute de investitori.

Rezultatele raportate pentru primul trimestru, exprimate atât prin valorile subevaluate cât şi cele supraevaluate ale celor 30 de giganţi, pot oferi indicii importante pentru evoluţia viitoare. Mai jos sunt prezentate detalii complete în cadrul tabelului ataşat acestui articol.

„Folosind datele pentru primul trimestru din acest an şi evoluţia YTD a celor 30 de companii, putem observa câteva trenduri interesante. Primele 3 companii ca şi capitalizare bursieră au ajuns la o pondere nemaîntâlnită din S&P 500 din anii 1980, valoare egală cu PIB-ul Germaniei, Franţei şi UK luate la un loc“, spune Alexandru Dobre, director corporate finance al societăţii de brokeraj TradeVille.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro