Burse - Fonduri mutuale

Agricover, cu venituri de 1,3 mld. lei în S1/2022, se pregăteşte de IPO la Bursa de Valori Bucureşti prin majorare de capital social. Societatea de brokeraj Wood & Co este intermediarul ofertei

Agricover, cu venituri de 1,3 mld. lei în S1/2022, se...

Autor: Eduard Ivanovici

09.03.2023, 07:36 474

Agricover Holding, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani, con­voacă acţionarii pe 10 aprilie pentru a aproba listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) printr-o ofertă publică de vânzare de acţiuni (PO) cu majorare de capital de circa 20%.

În convocatorul publicat la BVB se prezintă valoarea nominală a majorării – 45 de milioane de lei, de la 189 milioane la 234 de mil. lei –, însă cea din ofertă, care potrivit infor­maţiilor ZF va fi intermediată de cehii de la Wood & Co, va fi diferită şi va fi stabilită de companie şi de sindicatul de intermediere. Cu alte cuvinte, preţul de vânzare nu va fi egal cu valoarea cu care creşte capitalul social.

Pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acţio­narilor din 10 aprilie este inclus următorul punct: „aprobarea ca majorarea să se realizeze exclusiv prin aporturi în numerar, în vederea susţinerii planurilor de dezvoltare şi creştere ale societăţii şi entităţilor din cadrul grupului acesteia“.

Consiliul de administraţie al societăţii va decide de asemenea preţul maxim şi preţul de emisiune, dar şi structura IPO, Agricover urmând să emită un „număr maxim de 450 de milioane de acţiuni noi, ordinare, nominative, emise în formă dematerializată, fiecare având o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO