Burse - Fonduri mutuale

Agricover Holding, parte a grupului de firme de agribusiness controlat de antreprenorul Jabbar Kanani, anunţă un profit net de 10,5 mil. lei în 2021 faţă de 29 mil. lei în 2020

Agricover Holding, parte a grupului de firme de...

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2022, 19:59 443

Acţionarii Agricover Holding, business controlat de antreprenorul Jabbar Kanani şi din acţionariatul căruia face pare Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, au aprobat alocarea unui număr de 7.489.000 de acţiuni pentru exerciţiul financiar 2022 în cadrul programului de tip stock option plan, potrivit unui raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

Programul companiei cu obligaţiuni listate la BVB (simbol AGV26E) a fost aprobat prin Hotărârea nr. 6/10.12.2021 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor.

De asemenea, decizia presupune transferarea acţiunilor către persoanele eligibile, la valoarea nominală, cel mai devreme după o perioadă de 12 luni de la data alocării, sub condiţia şi în limita îndeplinirii indicatorilor de performanţă stabiliţi pentru exerciţiul financiar 2022 şi cu respectarea tuturor cerinţelor înscrise în Programul Multianual Stock.

Acţionarii au aprobat şi repartizarea profitului net în valoare de 10,5 milioane de lei astfel: circa 520.000 lei rezervă legală, iar restul – aproximativ un milion de lei – rămâne nedistribuit. Spre comparaţie în aprilie 2021 acţionarii au aprobat un profit net de 29,2 mil. lei.

Datele nu sunt consolidate la nivel de grup.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology prin  Agricover Holding SA, Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periş SA şi Agricover Technology SRL.

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO