Burse - Fonduri mutuale

Agroland Agribusiness, companie care vinde input-uri parte a grupului Agroland, vrea să emită obligaţiuni de 5-10 mil. lei, la o dobândă de 8%-9%

Agroland Agribusiness, companie care vinde input-uri...

Autor: Tibi Oprea

23.07.2021, 14:25 803

Agroland Agribusiness (simbol bursier AAB), companie care vinde input-uri pentru agricultura organică şi convenţională parte a grupului Agroland, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că administratorul unic a decis efectuarea unui plasament privat de obligaţiuni denominate în lei, cu o valoare totală de 5 milioane de lei şi care poate fi extinsă până la 10 milioane de lei.

Astfel, prin decizia din 22 iulie 2021, s-a decis emiterea de către societate a unui număr de 50.000 până la 100.000 de obligaţiuni nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate şi neconvertibile, în vederea efectuării unui plasament privat, o ofertă adresată investitorilor calificaţi şi unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât investitorii calificaţi, pe stat membru al UE, în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare Administrat de Bursa de Valori Bucureşti.

Preţul de ofertă este de 100 de lei pe obligaţiune, iar scadenţa finală este de 60 de luni de la data emisiunii, principalul urmând a fi rambursat integral la scadenţa finală.

Compania menţionează că rata cuponului va avea o rată nominală fixă pe durata de viaţă a bondurilor, plătibilă semestrial la data cuponului, şi că se va stabili în baza interesului investitorilor şi se va situa în intervalul 8%-9%.

Obligaţiunile vor putea fi răscumpărate integral, dar nu şi parţial, la iniţiativa societăţii începând cu al doilea an al duratei de viaţă a obligaţiunilor, caz în care societatea va plăti deţinătorilor pentru fiecare obligaţiune deţinută la data de referinţă un preţ de răscumpărare “clean” de 102,5%.

Obiectul principal de activitate al companiei este comercializarea de input-uri pentru agricultură convenţională şi organică, inclusiv fertilizanţi, produse pentru protecţia plantelor şi seminţe. Activitatea secundară priveşte tranzacţionarea cerealelor.

Agroland Agribusiness este evaluată de investitorii de la Bursa de la Bucureşti la 40,3 mil. lei, în contextul în care acţiunile AAB înregistrează un avans de 32,6% faţă de preţul din plasamentul privat.

Compania este controlată în proporţie de 56% de Agroland Business System, în timp ce Florin Radu deţine 24% din capitalul social, restul de 20% fiind free float.

Agroland Agribusiness a încheiat anul 2020 cu afaceri de 18,4 milioane de lei, în urcare cu 87,8% faţă de 2019, respectiv un profit net de 1,26 de milioane de lei, plus 231,7%, arată calculele ZF pe baza datelor din raportul anual.

Agroland Business System (simbol bursier AG), şi compania mamă a Agroland Agribusiness, are o capitalizare de 244,8 mil. lei şi este controlată în proporţie de 76,5% de antreprenorul Horia Cardoş, în timp ce Ştefan Martin deţine 8,5% din capitalul social, arată datele BVB.

Grupul Agroland este format din Agroland Business System SA, Agroland Agribusiness SRL, Agroland Professional Farm SRL, Agroland Megastore SRL si Magazinul Micului Fermier SRL.

Agroland Agribusiness este a doua companie din grupul Agroland care se listează pe piaţa AeRO, după compania-mamă Agroland Business System. În total, grupul a reuşit să obţină peste 22 de milioane de lei prin trei runde de finanţare intermediate de TradeVille.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO