Burse - Fonduri mutuale

Agroland Agribusiness, companie care vinde inputuri pentru agricultura organică şi convenţională, parte a grupului Agroland, a raportat în primele nouă luni venituri din exploatare de 22,2 milioane de lei, în creştere cu 53%, şi un profit net de 1,2 milioane de lei, faţă de 282.317 lei în ianuarie-septembrie 2020

Agroland Agribusiness, companie care vinde inputuri...

Autor: Roxana Rosu

11.11.2021, 09:30 693

Agroland Agribusiness (simbol bursier AAB), companie care vinde inputuri pentru agricultura organică şi convenţională, parte a grupului Agroland, a raportat în primele nouă luni din 2021 venituri din exploatare de 22,2 milioane de lei, în creştere cu 53%, şi un profit net de 1,2 milioane de lei, faţă de 282.317 lei în ianuarie-septembrie 2020, arată raportul financiar de la BVB.

Creşterea a fost determinată în primul rând de majorarea cu 49% a veniturilor din vânzarea de mărfuri care au ajuns la 27,2 milioane lei, şi a fost compensată de 5,7 milioane lei în reduceri comerciale care au fost acordate clienţilor, în conformitate cu standardele din industria agroalimentară pentru produsele care au fost achitate la timp.

În plus, Agroland Agribusiness a primit în primele nouă luni din 2021 subvenţii de venit, în valoare de 700.000 lei.

Îngrăşămintele au contribuit cel mai mult la vânzările totale ale companiei, în valoare de 10,7 milioane de lei, o creştere de 110% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările de pesticide au crescut cu 20%, la 9,9 milioane de lei, în timp ce vânzările de seminţe au crescut cu 23% ajungând la 5,7 milioane de lei. Celelalte categorii: combustibil (0,5 milioane, +148%) şi trading de cereale (0,3 milioane,+100%) împreună cu alte produse (0,1 milioane, - 28%) au furnizat venituri totale cumulate sub 1 milion lei.

”Până în prezent, 2021 a fost un an foarte bun pentru agrobusiness. Pe măsură ce preţurile la cereale au crescut, atingând maxime istorice, fermierii români au înregistrat rezultate financiare bune şi, în consecinţă, au putut plăti sumele datorate înainte de termenele limită. Pe de altă parte, am simţit această creştere a preţurilor şi din punct de vedere al costurilor – vedem cheltuielile în creştere şi ne aşteptăm ca în acest an, costurile pentru înfiinţarea noilor culturi să fie semnificativ mai mari decât în anii precedenţi. În prezent, avem cele mai mari preţuri atât pentru cereale, cât şi pentru îngrăşăminte. Din fericire, în cazul nostru, pentru fermierii cărora le oferim servicii – din partea de Sud-Vest a României, ultimii doi ani au fost foarte buni şi dispun de capital suficient pentru a începe noul ciclu. Credem că preţurile ridicate se vor menţine şi în viitor. Dorim să folosim acest lucru în avantajul nostru şi să creştem şi mai mult marja de profit”,a declarant Florin Radu, CEO Agroland Agribusiness.

Marja EBIDTA a urcat în acest an la 80,21%, de la 77,85% în septembrie 2020.

Cheltuielile de exploatare au crescut într-un ritm mai lent decât veniturile, ajungând la 20,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, o creştere cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datorită îmbunătăţirii vânzărilor şi controlului continuu asupra costurilor, rezultatul operaţional a ajuns la 1,4 milioane lei, în creştere cu 331% faţă de primele nouă luni din 2020. Rezultatul financiar a fost o pierdere financiară de 30.000 lei, o creştere cu 316%, ceea ce a rezultat într-o ajustare a rezultatului brut, care a fost de 1,4 milioane lei, o creştere de 332%.

Activele totale ale Agroland Agribusiness au crescut cu 181%, la 27,1 milioane lei.

Compania activează în acest moment în zona de Sud-Vest a ţării, respectiv în judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Argeş, Teleorman, Vâlcea şi Gorj şi are ca obiectiv extinderea pe toată zona de Sud a ţării, dar şi în zona de Vest.

În data de 9 septembrie 2021, Compania a listat prima sa emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT). Obligaţiunile, în valoare de 10 milioane de lei, se tranzacţionează sub simbolul bursier AAB26. În total, grupul Agroland, din care face parte compania Agroland Agribusiness, a atras din piaţa de capital peste 32 milioane de lei, în 2020 şi 2021, prin două plasamente de obligaţiuni şi două plasamente de acţiuni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO