Burse - Fonduri mutuale

Agroland Agribusiness în primele două ore de tranzacţionare: creştere de 33% a acţiunilor faţă de plasamentul privat, la o capitalizare de 36 mil. lei

Agroland Agribusiness în primele două ore de...

Autor: Tibi Oprea

15.06.2021, 11:58 827

Acţiunile Agroland Agribusiness (simbol bursier AAB), companie care vinde input-uri pentru agricultura organică şi convenţională parte a grupului Agroland, se tranzacţionau marţi la ora 11.50 la preţul de 36 lei pe unitate, în urcare cu 33,3% faţă de preţul de 27 de lei din plasamentul privat derulat în aprilie, pe fondul unor tranzacţii de 1,6 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Astfel, compania atingea la ora redactării acestei ştiri o capitalizare de 35,7 mil. lei, faţă de capitalizarea anticipată de 30,4 mil. lei, potrivit calculelor ZF.

Anterior listării pe AeRO, Agroland Agribusiness a derulat la jumătatea lunii aprilie 2021 un plasament privat de acţiuni prin care a atras de la investitori 6,1 milioane de lei. Agroland Agribusiness a emis 225.000 de acţiuni (simbol AAB), subscrierea minimă in ofertă fiind de 5.000 de acţiuni (adică 115.000 lei). În plasament au fost inregistrate subscrieri pentru 3.339.558 acţiuni, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori, preţul final stabilit in ofertă fiind de 27 lei pe acţiune. Valoarea totală a subscrierilor în plasament a fost de 90.009.002 lei.

Oferta de acţiuni şi operaţiunea de listare au fost intermediate de TradeVille în calitate de consultant autorizat.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atât organic, cât şi prin finanţarea investiţiilor în active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achiziţii şi participări în startup-uri din agricultură.

Agroland Agribusiness şi-a început activitatea în 2016 ca o divizie a companiei- mamă Agroland Business System, deţinută de Horia Cardoş. Din 2017, Agroland Agribusiness a funcţionat independent juridic şi financiar.

Obiectul principal de activitate este comercializarea de input-uri pentru agricultură convenţională şi organică, inclusiv fertilizanţi, produse pentru protecţia plantelor şi seminţe. Activitatea secundară priveşte tranzacţionarea cerealelor.

În 2020, Agroland Agribusiness a înregistrat o cifră de afaceri de 18,44 milioane lei (Ă88% faţă de anul precedent). Profitul net obţinut a fost de 1,26 milioane lei (Ă232% faţă de anul precedent), cu o marjă netă de 6,82%.

Grupul Agroland este format din Agroland Business System SA, Agroland Agribusiness SRL, Agroland Professional Farm SRL, Agroland Megastore SRL si Magazinul Micului Fermier SRL.

Agroland Agribusiness este a doua companie din grupul Agroland care se listează pe piaţa AeRO, după compania-mamă Agroland Business System (simbol AG). În total, grupul a reuşit să obţină peste 22 de milioane de lei prin trei runde de finanţare intermediate de TradeVille.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO