Burse - Fonduri mutuale

Agroland Agribusiness încheie anticipat un plasament privat de acţiuni şi atrage 6 mil. lei de la investitori: ofertă suprasubscrisă de 15 ori. Compania este evaluată la 30,4 mil. lei

Agroland Agribusiness încheie anticipat un plasament...

Autor: Roxana Rosu

19.04.2021, 00:00 402

Agroland Agribusiness, parte a grupului Agroland a încheiat pe 15 aprilie, înainte de termen, plasamentul privat de acţiuni, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori, până la o valoare totală fiind de 90 mil. lei. În urma operaţiunii, compania a atras fonduri de 6 mil. lei şi este evaluată la 30,37 mil. lei.

„Încheierea cu succes a acestui plasament privat de acţiuni dovedeşte că investitorii au recunoscut potenţialul de creştere al Agroland Agribusiness. Experienţa acumulată în cadrul Grupului Agroland ne permite să găsim cele mai bune soluţii şi să oferim inputuri agricole de cea mai bună calitate, atât pentru agricultura organică, dar şi pentru cea convenţională, inclusiv prin reţete proprii, cu formulări unice, care asigură o productivitate sporită fermelor”, a declarat Florin Radu, CEO al Agroland Agribusiness. 

„ Acest lucru se poate vedea în creşterea cifrei de afaceri şi a profitului nostru. Se vorbeşte de multă vreme de potenţialul insuficient exploatat al agriculturii româneşti, dar cred că lucrurile încep să se mişte tot mai bine, inclusiv cu finanţare de pe Bursă, şi ne bucurăm că suntem pregătiţi să valorificăm oportunităţile care ni se deschid.“ Oferta a fost intermediată de TradeVille, iar companie de agribusiness va opera o majorare a capitalului social prin aport în numerar. Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atât organic, cât şi prin finanţarea investiţiilor în active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achiziţii şi participări în startup-uri din agricultură.

Agroland Agribusiness a emis 225.000 de acţiuni (simbol AAB), subscrierea minimă in ofertă fiind de 5.000 de acţiuni (adică 115.000 lei). În plasament au fost inregistrate subscrieri pentru 3.339.558 acţiuni, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori, preţul final stabilit in ofertă fiind de 27 lei pe acţiune. Valoarea totală a subscrierilor în plasament a fost de 90.009.002 lei.   Compania va lista acţiunile emise pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO, cu simbolul AAB. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat. “Este o deosebită bucurie să vedem cum agri-business-ul românesc prinde rădăcini din ce în ce mai trainice alături de TradeVille.

După ce firma-mamă Agroland (AG) a emis deja atât acţiuni cât şi obligaţiuni listate pe SMT-ul Bursei de la Bucureşti, acum vedem succesul uneia dintre companiile-fiică, Agroland Agribusiness (AAB), în a atrage finanţare durabilă pentru dezvoltarea proiectelor sale, inclusiv investiţii în proiecte agri-tech”, spune Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille Agroland Agribusiness şi-a început activitatea în 2016 ca o divizie a companiei- mamă Agroland Business System, deţinută de Horia Cardoş. Din 2017, Agroland Agribusiness a funcţionat independent juridic şi financiar. Obiectul principal de activitate este comercializarea de input-uri pentru agricultură convenţională şi organică, inclusiv fertilizanţi, produse pentru protecţia plantelor şi seminţe. Activitatea secundară priveşte tranzacţionarea cerealelor.

În 2020, Agroland Agribusiness a înregistrat o cifră de afaceri de 18,44 milioane lei (ă88% faţă de anul precedent). Profitul net obţinut a fost de 1,26 milioane lei (+232% faţă de anul precedent), cu o marjă netă de 6,82%. Grupul Agroland este format din Agroland Business System SA, Agroland Agribusiness SRL, Agroland Professional Farm SRL, Agroland Megastore SRL si Magazinul Micului Fermier SRL. Grupul nu este inregistrat la ONRC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO