Burse - Fonduri mutuale

Agroland Business System plănuieşte să achiziţioneze o fabrică în Caransebeş în valoare de circa 1 mil. euro şi să obţină două credite de 9,2 mil. lei. Compania vrea să îşi suplimenteze facilitatea de credit contractată de la Raiffeisen Bank

Agroland Business System plănuieşte să achiziţioneze...

Autor: Eduard Ivanovici

24.05.2022, 18:40 536

Consiliul de Administraţie al Agroland Business System (simbol bursier AG), societate controlată de Horia Cardoş, care deţine un lanţ de magazine agricole, a inclus pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 27 iunie aprobarea achiziţiei Fabricii de Nutreţuri Combinate, împreună cu activele aferente.

Fabrica este situată în Caransebeş, judeţul Caraş Severin, achiziţia ridicându-se la 950.000 de euro fără TVA,  se arată într-un raport publicat la Bursă.

De asemenea, CA a propus aprobarea contractării unei facilităţi de credit la termen, în cadrul programului IMM Invest sau Rural Invest, în scopul achiziţionării imobilului din Caransebeş.

Obţinerea creditului are în vizor şi construirea de „garanţii aferente obligaţiilor născute din facilitatea de credit incluzând fără a se limita la ipoteca imobiliară asupra imobilului şi activelor menţionate mai sus, garanţie emisă de FNGCIMM / FGCR în numele şi contul Statului în cadrul programului IMM Invest sau în cadrul programului Rural Invest, ipoteca mobiliară asupra conturilor deschise la banca finanţatoare, cesiunea drepturilor decurgând din poliţele de asigurare etc şi împuternicirii dlui. Horia-Dan Cardoş de a negocia condiţiile contractuale”.

Pe ordinea de zi a AGEA se află, totodată, aprobarea contractării unei facilităţi de credit de maxim 5 milioane de lei. Banii ar fi folosiţi pentru finanţarea activităţii curente a Avicola Mihăileşti în cadrul programului Rural Invest.

Între timp, societatea vizează aprobarea suplimentării facilităţii de credit contractate de la Raiffeisen Bank sub formă de descoperit de cont (overdraft), de la suma de 4 milioane de lei la 13 milioane de lei de la orice instituţie financiară bancară din Românie.

Obiectivul constă în refinanţarea facilităţii de credit existent în sumă totală de 7 milioane de lei contractaţi de la alte bănci comerciale şi finanţarea „activităţii curente, prelungirii valabilităţii, menţinerea/constituirea de garanţii aferente obligaţiilor născute din facilitatea de credit (...) şi împuternicirii preşedintelui Consiliului de Administraţie de a negocia condiţiile contractuale”, reiese din raport. Agroland garantează în acest sens cu şase imobile din judeţul Timiş.

De la începutul anului, acţiunile AG au coborât cu 0,15% pe tranzacţii de 9 milioane de lei. Societatea afişează o capitalizare de 168 de milioane de lei, conform datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO