Burse - Fonduri mutuale

Agroserv Măriuţa încheie S1/2022 cu pierderi de 1,4 mil. lei şi afaceri de 30 mil. lei. Acţiunile scad cu 7%

Mădălina Cocan, director general, Lăptăria cu Caimac: Faptul că nu am pierdut clienţi şi am înregistrat o evoluţie pozitivă ne oferă încredere pentru toamnă, sezonul principal al lactatelor.

Mădălina Cocan, director general, Lăptăria cu Caimac: Faptul că nu am pierdut clienţi şi am înregistrat o evoluţie pozitivă ne oferă încredere pentru toamnă, sezonul principal al lactatelor.

Autor: Cristina Bellu

13.09.2022, 07:30 372

Agroserv Măriuţa (simbol bursier MILK), companie româ­nească de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, a închis prima jumătate a anului cu o pierdere netă de 1,4 milioane de lei faţă de un rezultat net de 600.000 lei în S1/2021, pe fondul creşterii inflaţiei şi majorării preţurilor la energie care au condus la creşterea cheltuielilor din exploatare.

În aceeaşi perioadă, afacerile companiei s-au majorat cu 15% an/an până la valoarea de 29,5 mil. lei, arată datele transmise luni de companie. Ieri după-amiază acţiunile MILK scădeau cu 7% pe tranzacţii de 86.000 de lei. În 2022 acţiunile au scăzut cu 38%. 

„Anul 2022 este unul foarte dificil pe toate planurile afacerii noastre din cauza mai multor pro­vocări cu impact semnificativ asupra activităţii pe care o desfăşurăm, precum războiul din Ucraina, inflaţia, creşterea preţurilor la energie şi combustibil, dar şi lipsa precipitaţiilor. Toate aceste elemente au generat un impact direct asupra tuturor jucătorilor din piaţă, în special o scădere a vânzărilor de lactate, precum şi creşteri de preţuri pentru toate inputurile fabricii şi fermei“, spune Mădălina Cocan, director general, Lăptăria cu Caimac.

Cifra de afaceri generată de vânzarea produselor lactate, semifabricate, precum şi de mărfuri a atins valoarea de 19,3 milioane de lei, acestea având cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri totală în prima jumătate a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO