Burse - Fonduri mutuale

AIPC solicită ASF să aplice sancţiuni pentru întârzierea ofertei de preluare a firmei Hebe Sângeorz

Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor de pe Piata de Capital (AIPC). Foto: Răzvan Lupică

Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor de pe Piata de Capital (AIPC). Foto: Răzvan Lupică

Autor: Stefan Musgociu

13.06.2014, 00:00 144

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a cerut ASF să-l sancţioneze pe  omul de afaceri Mohammad Murad, acţionarul majoritar al companiei Hebe Sângeorz Băi (simbol HEBE), pentru că nu a realizat ofertă publică în termenul prevăzut de lege.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus în luna decembrie a anului trecut refacerea raportului de evaluare în baza căruia a fost stabilit preţul din oferta de preluare care urma să fie lansată la Hebe Sângeorz Băi după ce reprezentanţii investitorilor au arătat că activele firmei au fost subevaluate.

ASF a retras şi autorizaţia Smart Consult, evaluatorul care a fost stabilit că activele Hebe valorează doar 4,1 milioane lei, deşi printre acestea se regăseşte cel mai mare hotel balnear din România (cu 450 camere, din care 220 funcţionale acreditate la două stele), precum şi disponibilităţi de aproape 2 milioane lei în conturi, iar firma nu are datorii.

AIPC a cerut şi în aprilie arbitrului pieţei să aplice sancţiuni în cazul companiei pentru că a întârziat să deruleze ofertă şi spun că proprietarul companiei nu a respectat nici până în prezent obligaţiile impuse de ASF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO