Burse - Fonduri mutuale

Air Claim a atras 2,48 mil. lei de la investitori într-o ofertă de acţiuni subscrisă de peste 13 ori. CEO: Am derulat deja procedurile în vederea listării

Air Claim a atras 2,48 mil. lei de la investitori într-o...

Autor: Tibi Oprea

31.05.2021, 18:52 1087

Air Claim, companie care facilitează obţinerea drepturilor pasagerilor aerieni, a încheiat luni anticipat un plasament privat de acţiuni prin care a atras 2,48 de milioane de lei de la investitori, în contextul în care în oferta de 400.000 de acţiuni din cadrul MCS oferite spre vânzare au fost subscrise un număr de 5,43 de milioane de acţiuni la un preţ de 6,21 lei, potrivit informaţiilor ZF.

Valoarea totală a subscrierilor a fost de 33,74 de milioane de lei, înregistrându-se un grad de suprasubscriere de 1.358,48% sau o subscriere de 13,58 de ori. Intermediarul ofertei a fost Goldring, broker de retail la bursa românească.

"Subscrierea întregii oferte de acţiuni Air Claim în doar 6 secunde, de către primii 17 subscriitori, demonstrează interesul ridicat al investitorilor pentru afaceri româneşti noi care vin către bursă. Air Claim este un business bine orientat în piaţa căreia i se adresează. Această piaţă cuprinde servicii conexe transportului aerian de călători, cu o marjă de profitabilitate ridicată. În contextul actual favorabil relansării traficului aerian, investitorii au înţeles potenţialul afacerii şi au răspuns pe măsură, rata de subscriere fiind de peste 13 ori valoarea ofertei. Suntem bucuroşi să identificăm tot mai mult interes pentru bursă în rândul antreprenorilor şi să prezentăm investitorilor pieţei locale o paletă largă de afaceri autohtone de valoare. Pentru perioada imediat următoare, pregătim 4 noi oferte de instrumente financiare (acţiuni şi obligaţiuni) pentru emitenţi din sectoare de activitate diverse şi inedite, asemenea Air Claim", spune Cristian Sabău, director general adjunct al Goldring, pentru ZF.

Investitorii au plasat un număr de 142 de ordine, iar la ora 17.00 au fost validate subscrierile în ofertă pentru un număr de 5, 43 de milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei şi primă de emisiune de 6,11 lei pe unitate, ceea ce corespunde unei rate de subscriere de 13,5849 ori valoarea ofertei şi unei rate de alocare de 0,0736114.

"Mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată. Interesul care a determinat o rată foarte mare de suprasubscriere ne bucură, dar mai ales ne responsabilizează. Am derulat deja procedurile în vederea listării. Aşa cum am promis, rămânem în continuare deschişi şi transparenţi, urmând să venim în cel mai scurt timp cu mai multe veşti bune. Pe măsură ce ne îndreptăm spre sfârşitul acestei crize sanitare se dă startul unor vaste acţiuni economice în industria transportului aerian. Mulţumită investitorilor noştri, a partenerilor, dar şi a echipei Air Claim vom fi printre primele companii care vor contabiliza din plin această oportunitate", spune Mihail Coteş, CEO al Air Claim.

Decondarea ar urma să aibă loc pe 4 iunie prin intermediul sistemului Depozitar, iar data estimată a tranzacţiei este estimată pentru 2 iunie 2021.

În 2019, Air Claim a obţinut o cifră de afaceri de 3 mil. lei (plus 6.795% faţă de 2018) şi un profit net de 2,6 mil. lei, echivalentul unei marje de profit de 85%.

În 2020, pe fondul crizei sanitare şi a întreruperii zborurilor, Air Claim a obţinut un profit de 1 mil. lei, echivalentul unei marje de profit de 53%.

„Fiind şi investitor pe piaţa de capital, cunosc aşteptările investitorilor. Air Claim intenţionează să îşi remunereze investitorii atât prin acordarea de acţiuni gratuite, cât şi prin acordarea de dividende. În ceea ce priveşte perspectivele, pe fondul revenirii turismului şi implicit a traficului aerian la nivelurile anterioare crizei sanitare, păstrând constant o marjă a profitului net cuprinsă între 40% şi 50%, Air Claim estimează venituri de 34 mil. lei în 2022, 95 mil. lei în 2023, urmate de o creştere constantă şi semnificativă a veniturilor, atât în 2024, cât şi în 2025”, a declarat Mihail Coteş anterior pentru ZF.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei, Air Claim este deţinută în proporţie de 50% de Angela Pârlea şi în proporţie de 45% de George Daniel Tunescu, în timp ce Mihai Coteş deţine 4,55% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO