Burse - Fonduri mutuale

Air Claim, companie care facilitează obţinerea de despăgubiri pentru pasagerii transportului aerian, îl numeşte director general pe Dan Străuţ, după ce Mihail Coteş a demisionat de la conducerea societăţii

Air Claim, companie care facilitează obţinerea de...

Autor: Cristina Bellu

22.12.2021, 11:09 663

Consiliul de administraţie al Air Claim (simbol bursier CLAIM), companie care facilitează obţinerea drepturilor pasagerilor aerieni, l-a desemnat pe Dan-Andrei Străuţ în funcţia de director general, pentru un mandat care expiră pe 14 februarie 2023.

Numirea vine în contextul demisiei lui Mihail Coteş de la conducerea societăţii, care s-a produs pentru a evita interpretările contradictorii cu privire la un potenţial conflict de interese generat de calitatea de avocat, şi care este conformă cu intenţia societăţii, menţionată inclusiv în ultimul raport semestrial, de a limita până la eliminare riscul suprapunerii de roluri îndeplinite de acesta.

“La data de 21 octombrie, AIR CLAIM a transmis public, atât prin publicarea pe website-ul propriu, în presă cât şi prin abordare directă, o cerere de ofertă de servicii juridice, prin care s-a încercat identificarea unei colaborări cu un alt cabinet de avocatură (sau altă formă de exercitare a profesiei), în condiţii similare celor de care beneficiază societatea în momentul de faţă. Termenul iniţial al ofertei a fost 31 octombrie, însă aceasta a rămas valabilă în continuare, fiind şi ulterior efectuate constant demersuri în acest sens. Având în vedere că până la data de 21 decembrie nu au fost recepţionate oferte în acord cu condiţiile propuse, Mihail Coteş, de comun acord cu societatea, şi-a prezentat demisia pentru a fi înlăturată suprapunerea de roluri”, explică reprezentanţii companiei.

Din calitatea sa de acţionar şi de avocat, specializat cu precădere în dreptul aviaţiei şi litigii, Mihail Coteş va susţine în continuare dezvoltarea societăţii şi îmbunătăţirea performanţei financiare.

„Reluarea traficului aerian, încheierea diverselor parteneriate, inclusiv cu companii aeriene, precum şi dezvoltarea de noi proiecte, apreciez ca reprezintă factorii ce vor determina creşterea afacerii precum şi a profitabilităţii”, spune Coteş.

Dan-Andrei Străuţ este antreprenor şi investitor, cu peste zece ani de experienţă în domeniul vânzărilor online.

„Odată cu admiterea la tranzacţionare în cadrul sistemului multifuncţional operat de BVB şi cu parcurgerea primelor luni de la listare, dezvoltarea societăţii a intrat într-o nouă etapă, în care definitorie este orientarea spre creşterea profitabilităţii şi a asigurării unui grad înalt de transparenţă pentru investitori”, spune noul CEO al companiei.

Acţionarii companiei au mai decis şi numirea lui Dan-Andrei Străuţ şi a lui Neguş Cristian, membrii interimari în boardul AIR CLAIM, după ce Mihail Coteş şi Ene Bogdan Mihaiţă au renunaţat la funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie.

Air Claim a intrat la tranzacţionare în data de 23 iulie 2021 la un preţ de 6,21 de lei pe acţiune, respectiv preţul din plasamentul privat de acţiuni derulat anterior listării, înregistrând în prima şedinţă un avans de aproape 100%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO