Burse - Fonduri mutuale

Air Claim, minus 34% într-o săptămână de la publicarea raportului semestrial. Ce spun reprezentanţii companiei despre cheltuirea banilor atraşi în plasamentul privat, inclusiv investiţia imobiliară

Air Claim, minus 34% într-o săptămână de la...

Autor: Tibi Oprea

07.10.2021, 00:03 1273

Acţiunile Air Claim, companie care facilitează obţinerea drepturilor pasagerilor aerieni, înregistrează o scădere de 34% în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare, adică cele de după publicarea raportului financiar semestrial aferent primelor şase luni din 2021, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Miercuri, 6 octombrie, ora 15.30, acţiunile CLAIM înregistrau o scădere de 6,7%, pe fondul unor tranzacţii de 100.000 de lei, la o zi după ce compania a publicat la Bursă un raport cu clarificări privind situaţiile financiare semestriale şi modul în care au fost utilizate sumele atrase de la investitori în plasamentul privat anterior listării. „Suma atrasă şi efectiv primită în urma plasamentului a fost de aproximativ 2.40 mil. lei.

Aceasta a finanţat următoarele: cheltuieli aferente depunerii dosarelor în instanţă (onorarii avocaţiale, taxe de timbru etc.), cesiune creanţe, contract dezvoltare aplicaţie mobil, cheltuieli de marketing (inclusiv reclame online, SEO etc.), fond de numerar pentru Otopeni (pentru plata creanţelor), cheltuieli specifice listării pe piaţa AeRO, audit financiar, plata unor despăgubiri restante către pasageri, activitate curentă şi o investiţie imobiliară cu scopul valorificării lichidităţilor care nu erau necesare în viitorul apropiat”, se menţionează în raport. Chestionat de ZF, Mihai Coteş, CEO al Air Claim, afirmă că imobilul, la care s-a realizat o investiţie de 600.000 de lei, se află în Bucureşti, în sectorul 3, iar vânzătorul este un dezvoltator imobiliar neafiliat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO