Burse - Fonduri mutuale

Al doilea fond al OTP a strans 3,5 mil. lei

01.12.2009, 23:00 28

Oferta publica de titluri derulata de fondul inchis deinvestitii OTP Green Energy, administrat de societatea OTP AssetManagement, a fost subscrisa in proportie de 44%, pana la finelezilei de vineri, 27 noiembrie, potrivit informatiilor furnizate desocietatea de brokeraj Intercapital Invest-intermediarulofertei.

Aceasta este a doua oferta publica de titluri (Initial PublicOffering-IPO) care are loc anul acesta, in conditiile in careprimul IPO a apartinut tot unui fond inchis cu capital garantatgestionat de OTP Asset Management, respectiv OTP WiseRo.

Oferta de titluri OTP Green Energy a inceput pe 4 noiembrie siia sfarsit astazi pe 2 decembrie. Cu doua zile inaintea inchideriiofertei, investitorii au subscris un numar de 17.562 de unitati, invaloare de circa 3,5 mil. lei, din totalul de 40.000 unitati alofertei. Pragul minim pentru ca oferta sa fie incheiata cu succeseste de 30.000 de unitati.

Fondul OTP Green Energy este administrat de societatea OTP AssetManagement si garanteaza ca la finalul duratei de viata, peste 42de luni, investitorii vor obtine un castig de cel putin 12%. Fondulurmareste evolutia indicelui european ERIX, ce inglobeazaperformanta pretului actiunilor a zece companii europene active insectorul energiei regenerabile.

Daca oferta OTP Green Energy se va incheia cu succes, listareafondului la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc in primele luniale anului viitor", a spus Razvan Pasol, prese­dintele societatiiIntercapital Invest.

Spre deosebire de primul IPO de anul acesta, cel derulat defondul OTP WiseRo, care a inregistrat cel mai ridicat nivel desuprasubscriere de la oferta lansata de Transgaz, oferta de titluriOTP Green Energy se bazeaza pe ultimele doua zile ale perioadei desubscrieri pentru a intruni pragul de succes. La fel ca si OTPWiseRo, fondul OTP Green Energy este un fond cu capitalgarantat.

Daca WiseRo garanteaza ca dupa trei ani investitorul isi vaprimi banii investiti initial indiferent de evolutia pietelor,Green Energy garanteaza ca la finalul duratei de viata, peste 42 deluni, investitorii vor obtine un castig de cel putin 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO