Burse - Fonduri mutuale

Alain Bonte acordă dividende de 12,4 mil. lei la Generalcom după ce profitul s-a majorat anul trecut cu 50%.

Autor: Adrian Cojocar

30.04.2012, 12:18 532

Acţionarii Generalcom Bucureşti (GECM), unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din Bucureşti controlat de omul de afaceri Alain Bonte, au aprobat recent distribuirea unor dividende în valoare cumulată de aproape 12,4 mil. lei din profitul obţinut de companie anul trecut, care s-a cifrat la 13,14 mil. lei.

În 2011 Generalcom şi-a majorat profitul cu circa 50%, de la un nivel de 8,7 mil. lei consemnat cu un an în urmă.

Compania are circa 12 angajaţi şi se ocupă cu închirierea de spaţii.

Dividendul brut pe acţiune ce va fi acordat de companie în acest an este de circa 0,0383 lei/unitate, reprezentând 5,3% din ultimul preţ al titlurilor Generalcom cotate pe bursă, de 0,72 lei/acţiune.

Acţionarii societăţii au aprobat la finele anului trecut divizarea Generalcom prin desprinderea unei părţi din patrimoniul societăţii care constă în principal în deţinerea societăţii la reţeaua de farmacii Centrofarm Bucureşti (CEOF).

După divizare, Alain Bonte va deţine în nume propriu un pachet de aproape 37% din acţiunile Generalcom şi 45,6% prin vehiculul înregistrat în Luxemburg Iberestate International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO